Cele mai bune 20 campinguri din România

Data publicării Data publicării: 14.09.2023
Editat pe Editat pe: 18.10.2023
Timp de citire Timp de citire: 18 min
vizualizări 0 vizualizări

Există o mare varietate de campinguri România care atrag atât turiștii autohtoni, cât și pe cei internaționali. Cu peisaje naturale impresionante și locuri pitorești, campingurile din România oferă o experiență deosebită pentru cei care doresc să petreacă timp în mijlocul naturii.

Top 20 locuri de camping din România
  • amplasarea și facilitățille campingurile din România sunt situate în diverse zone, de la malul mării la zone montane sau lacuri pitorești. Majoritatea campingurilor oferă facilități pentru rulote și corturi, precum și spații pentru corturi amplasate în zone amenajate. De asemenea, multe dintre ele oferă toalete, dușuri cu apă caldă, locuri de gătit și zone de agrement pentru copii.
  • peisaje naturale care atrag turiștii în campingurile din România este frumusețea peisajelor naturale. De la plajele nisipoase ale Mării Negre la peisajele montane deosebite din Carpați sau Delta Dunării, există o varietate de locuri în care turiștii pot alege să își instaleze un cort și să se bucure de natură.
  • activități în aer liber: Campingurile din România sunt locuri ideale pentru a practica diverse activități în aer liber. Turiștii pot explora trasee de drumeții, pot face ciclism, pot pescui sau pot face plimbări cu barca în Delta Dunării. Pentru cei interesați de sporturi extreme, există și opțiuni pentru parapantă, rafting sau alpinism.
  • interacțiunea culturală, deoarece campingurile din România oferă oportunități de a interacționa cu localnicii și de a cunoaște cultura tradițională. Uneori, sunt organizate evenimente locale sau tradiționale în apropierea campingurilor, care aduc turiștii mai aproape de viața autentică din regiune.
  • bucătăria locală tradițională ce permite turiștilor să deguste mâncăruri locale preparate în aer liber, folosind produse proaspete și autentice.

Campingurile din România oferă o experiență minunată în mijlocul naturii pentru orice persoană, cu peisaje variate și care permit derularea unor activități diverse. Aceste locuri sunt o opțiune excelentă pentru turiști aventuroși care doresc să exploreze frumusețea naturală a României și să se bucure de atmosfera relaxată și autentică a campingurilor.

Lista celor mai bune 20 locuri camping Romania

Am întocmit o listă a celor mai bune locuri camping Romania, cu informații care ar fi de real ajutor celor interesați:

Camping Floare de Colț, Rimetea

Acesta este situat în comuna Rimetea, județul Alba, la poalele muntelui Piața Secuiului și este apreciat de cei ce caută campinguri la munte. Acesta este compus din căsuțe cu terase, fiecare cu câte 2 paturi de șemn și locuri pentru cort. De la Campingul Floare de colţ, turiştii sau amatorii de drumetii, în orcare directie s-ar îndrepa, cu siguranţă vor întîlni peisaje de o frumuseţe deosebită. Campingul Floare de Colţ prin dotările de care dispune.

Descoperă un camping atractiv la prețuri accesibile

Sandalandala (Vama Veche)

Acesta este considerat cel mai bun camping litoral romania, deoarece oferă facilități comune, cum ar fi o zonă cu 23 de toalete și 23 de dușuri, două mașini automate de spălat rufe și o terasă cu 300 de locuri. Există 41 de locuri special amenajate pentru a admira răsăritul de la înălțime, precum și un cuptor de lemne pentru pizza. Pentru confortul turiștilor sunt disponibili 700 de pomi pentru umbră și suporturi pentru hamace. 

Cel mai bun camping de la malul Mării Negre

Nirvana Tent Vama Veche

Experiența cu cortul la mare poate fi una deosebită la Nirvana Tent Vama Veche. Corturile sunt foarte spațioase, având o înălțime de 2,5 metri și sunt mobilate cu pat și saltea, noptiere, măsuță cu două scaune și beneficiază de lumină și electricitate. În plus, te poți bucura de gel de duș și săpunuri, iar prosoapele sunt puse la dispoziție de gazde. 

Un loc magic de campare cu cortul la Vama Veche

Camping Zori, Sachiz, Mureș

Dacă vreți locuri camping autentice atunci Campingul Zori, situat într-o curte a unei vechi case parohiale săsești este ceea ce căutați. Acesta oferă 10 parcele pentru corturi și rulote, într-o atmosferă autentică. Prin colaborarea cu comunitatea locală, se promovează produsele locale și se aduce un plus de autenticitate experienței turiștilor. Lapte, brânzeturi sau ouă se pot cumpăra de la localnici, iar pâine de casă găsiți la magazinul din sat.

Trăiește viața la țară în Campingul Zori din Mureș

Camping Zănoaga din Cheile Zănoagei, Dâmbovița

Campingul Zanoaga reprezintă destinatia ideală pentru cei pasionați de munte și iubitorii de drumeții. Oaspeții pot alege să fie găzduiți în cele 14 căsuțe ale campingului, dar sunt bineveniți și cu rulotele sau corturile lor. Locurile de campare oferă acces la grupurile sanitare și posibilitatea de a se racorda la rețeaua de energie electrică. Campingul Zanoaga oferă, în plus, acces la grătar și terase amenajate pentru servit masa, precum și la grupurile sanitare sau racordarea la rețeaua de energie electrică. 

Campingul Zănoaga- un loc perfect în mijlocul naturii

Lavender Garden Camping din Bonțida

Lavander Garden Camping dispun de locuri de camping cu cortul în Bonţida și oferă acces WiFi gratuit, unități de cazare cu bucătărie și patio privat. Băile comune au duș, articole de toaletă și uscător de păr. Facilități de grătar, grădină și terasă. Cluj-Napoca este la 30 km, iar Castelul Banffy la 10 minute de mers pe jos. 

Lavender Garden - camping accesibil într-un mediu natural minunat

Camping Gura Portiței

Un camping litoral deosebit este cel de la Gura Portiței, o localitate ce a câștigat în popularitate în ultimii ani, este destinată iubitorilor de liniște și peisaje naturale neatinse de mâna omului. Aceștia se pot bucura de o vacanță cu cortul, având oportunitatea să facă camping la Gura Portiței. Cu facilități precum apă curentă, toalete, dușuri și electricitate, turiștii pot petrece momente de relaxare și conectare cu natura într-un cadru autentic.

Alege un loc de vis de camping la Gura Portiței

Camping Marea Neagra la Corbu și Vadu

Camping Marea Neagra de la Corbu oferă facilități precum apă, curent electric și toalete. Acest camping oferă o atmosferă liniștită și un peisaj de vis. Supravegheat video și cu magazine în apropiere.

Camping Corbu - un loc de vis pentru iubitorii mării

Camping Grădina ielelor, Sâmbăta de Sus

În Grădina ielelor, găsești unul dintre cele mai mari locuri de campat cu cortul din România, acoperind o suprafață de 60.000 mp și fiind dedicat în special corturilor și rulotelor. Am pregătit cu grijă 10 spații pentru rulote, fiecare având 100 mp, și 30 de spații pentru corturi, cu o suprafață generoasă de 80 mp fiecare. Fiecare spațiu este dotat cu tot ceea ce ai nevoie pentru o experiență confortabilă în mijlocul naturii. 

Grădina lelelor - un loc de camping într-un spațiu natural autentic românesc

Camping Sfânta Ana

Printre diversele locuri de campare cu cortul se distinge și cel de la Lacul Sfânta Ana. Acest loc de campare este amplasat pe platoul de intrare în rezervație, Tinovul Mohos, și se află la doar 15 minute de mers pe jos până la lacul Sfânta Ana. În această zonă aveți posibilitatea să explorați numeroase trasee de drumeție.

O locație de vis pentru un camping lângă Lac Sfânta Ana

Nemeth Camping, Sovata, județul Covasna

Nemeth Camping Spa & Pool Access este o alegere excelentă pentru cei care vizitează Sovata, oferind cazare cu vedere la munte, biciclete gratuite, piscină în aer liber sezonieră, grădină, terasă și bar. Oaspeții cazați în camping se pot bucura de WiFi gratuit și parcare privată gratuită. Campingul pune la dispoziție o zonă de wellness cu saună, cadă cu hidromasaj și cadă cu apă termală. 

Cazare la camping cu prețuri accesibile la Nemeth Camping

Camping Laguna Albastră, Făgăraș

Un camping cu piscina la munte este complexul Laguna Albastră, o destinație deosebită pentru toți cei care caută distracție și relaxare. Pentru cei mici, există 3 piscine special concepute pentru a le oferi siguranță și divertisment, iar pentru adulți, complexul dispune de un bazin olimpic, oferind posibilitatea de a exersa săriturile și de a înota într-un mediu adecvat.

Laguna albastră - piscine pentru adulți și copii într-un loc de campare accesibil

Zaga zaga Resort, satul Doaga, județul Vrancea

Zaga Zaga aduce o experiență inedită și confortabilă de dormit, potrivită pentru cei care doresc să petreacă în locuri camping romania deosebite. Acesta este compus dintr-un total de 26 de iurte, amplasate pe o platformă din lemn, oferind o atmosferă boemă și un cadru primitor în mijlocul naturii. Fiecare iurtă are o suprafață interioară de 16 m² și poate găzdui confortabil 2 adulți. 

Descoperă un loc minunat de comuniune cu natura la Zaga zaga Resort

Rural Romanian Camping, Roșia Montană

Camping cort Retreat în stil rural, situat în Apuseni, Roșia Montană, Alba, oferă oaspeților facilități precum Wi-Fi, grătar, terasă cu vedere la lac, balansoar, hamac, baie și bucătărie complet echipată. Micul dejun este preparat din produse locale. Este locație potrivită pentru camping cu cort, rulota, campervan-uri, motociclete și rulote echipate. În apropiere, oaspeții pot vizita lacuri, vârfuri montane și pot face drumeții, ciclism, înot și plimbări pe valea râului. 

România rurală autentică la Campingul Roșia Montana

Dara Camping rulote, Prod, județul Sibiu 

Dara's Camping rulote, situat în inima naturii, reprezintă locul perfect pentru a vă relaxa și scăpa de aglomerația urbană. La doar 21 km distanță de Sighișoara, veți găsi o oază de liniște și aventură. Puteți experimenta frumusețea naturii și puteți savura sunetele păsărilor în timp ce vă bucurați de o cafeluță dimineața. Unul dintre punctele de atracție ale campingului este experiența minunată a echitației, ghidată de profesioniști. 

Descoperă aproape de Sighișoara un loc de camping ideal pentru familie

Poiana stelelor, Văleni, județul Sălaj

Poiana Stelelor este un loc pitoresc, situat în vârful unui deal, ideal pentru odihnă și relaxare în mijlocul naturii. Căsuțele sunt cu confort superior și dotate cu încălzire pe lemne. Oaspeții se pot bucura de activități recreative și plimbări în natură. Ciubărul cu apă încălzită și vederea pitorească adaugă o notă specială de relaxare. Drumul către cazare este de aproximativ 700 de metri de drum de țară, accesibil cu mașini 4x4 în condiții meteo dificile. Poiana Stelelor oferă o experiență liniștită și relaxantă, departe de agitația cotidiană.

Descoperă în județul Sălaj un loc de camping de cea mai bună calitate

Ursa Mică Resort, județul Brașov

În anul 2016 Ursa Mică Resort a fost dezvoltat pe o proprietate întinsă pe 40.000 de metri pătrați, oferind facilități și servicii impresionante. Puteți folosi aici corturile încălzite, podelele din lemn, toaletele dotate cu toate articolele cosmetice și igienice necesare, precum și restaurantul, SPA-ul, centrul de wellness.

La Ursa Mică Resort poți descoperi natura și trăi aventuri autentice

Rai românesc, Săliștea, județul Sibiu

Rai românesc - camping România dispune de 8 locuri generoase pentru camparea cu rulote și autorulote. Fiecare loc de campare este dotat cu curent electric, asigurând astfel confortul oaspeților. Campingul este prevăzut cu două grupuri sanitare separate pentru bărbați și femei, pentru a se asigura o experiență plăcută și igienică.

Rai românesc în Săliște cu loc de camping accesibil tuturor

Wildlife Tipi Tomnatic, județul Bihor

Poți alege acest loc absolut unic în mijlocul naturii, într-un tipi sălbatic de 5 metri, confortabil și romantic, cu un pat dublu. Poți petrece noaptea ca un indian, fiind singurul oaspete, poți găti pe grătar peste foc deschis, încălzi tipi-ul cu propria ta sobă, utiliza baia proprie cu duș și toaletă și poți trimite imagini foto uimitoare de vacanță folosind Wi-Fi gratuit.

Camping de cea mai bună calitate în județul Bihor

Tulipan camping, Sic, județul Cluj

Tulipan camping, un loc magic cu căsuțe de poveste, în Sic - județul Cluj, cu 5 căsuțe perfecte pentru a petrece timp în natură alături de prieteni și familie. Aveți la dispoziție ATV-uri pentru aventuri, o bucătărie complet utilată, un ciubăr exterior încălzit, drumeții, o grădină mare, mediu izolat și aer curat, frigider, posibilitatea de a pregăti propriile mese, facilități pentru team-building, videoproiector, zonă de grătar și zone de relaxare.

Tulipan Camping din Sic, un loc ideal pentru relaxare cu familia

Tipuri de campinguri din România

În România, există diverse tipuri de campinguri care satisfac nevoile și preferințele diferite ale turiștilor dornici să se relaxeze chiar dacă apelează la un împrumut rapid online

Descoperind campingurile din România, am găsit un adevărat paradis pentru iubitorii naturii și călătorilor aventuroși. Aici, în mijlocul peisajelor spectaculoase, turiștii se pot bucura de armonia cu natura și pot crea amintiri prețioase într-un mediu autentic și primitor.

Ministrul Turismului, România

Fiecare tip de camping oferă o experiență unică în funcție de amplasare, facilități și activități disponibile. Iată câteva dintre tipurile de campinguri din România:

Camping la mare

Acestea sunt amplasate în zone de coastă, în apropierea Mării Negre. Campingurile de lângă mare sunt populare în special în timpul verii, oferind acces rapid la plaje nisipoase, marea limpede și posibilități de activități nautice la Mamaia și în alte stațiuni.

Camping munte

România este bogată în munți frumoși, cum ar Munții Carpații, iar campingurile montane sunt o opțiune ideală pentru cei care doresc să exploreze peisajele montane spectaculoase, să facă drumeții pe trasee naturale sau să practice sporturi de iarnă în sezonul rece.

Campinguri lângă lacuri

Există multe campinguri amplasate în jurul lacurilor pitorești din România. Aceste locuri sunt ideale pentru iubitorii de pescuit, canotaj sau pentru cei care doresc să se relaxeze într-un cadru natural liniștit.

Campinguri ecologice și glamping

Unele campinguri din România sunt axate pe conceptul de ecoturism și glamping (glamourous camping). Acestea oferă facilități mai rafinate și sunt integrate în mod sustenabil în mediu, oferind o experiență de camping confortabilă și eco-friendly.

Campinguri sălbatice

Pentru cei care caută o experiență mai autentică și sălbatică, există zone desemnate pentru camping sălbatic în România. Aici, turiștii pot experimenta adevărata conexiune cu natura, în zone neafectate de dezvoltare umană intensă, precum cea din București.

Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri

Care sunt prețurile pentru campingul cu rulote?

Prețurile pentru campingul cu rulote pot varia în funcție de locație și facilități, dar pot fi găsite începând de la câteva sute de lei pe noapte.

Unde pot găsi locuri de mers cu cortul?

Puteți găsi locuri de mers cu cortul în diverse zone, cum ar fi campinguri, parcuri naționale sau terenuri de camping special amenajate.

Ce opțiuni de camping cu rulote există pe litoral pentru anul 2023?

Pe litoral pentru anul 2023 veți găsi diverse campinguri care oferă facilități pentru rulote și prețul adaptat la preferințele dumneavoastră.

Unde pot găsi locuri de campare cu cortul la munte?

Locurile de campare cu cortul la munte pot fi găsite în zonele montane sau în spații special amenajate pentru tabere.

Există locuri de camping disponibile în România?

Da, sunt disponibile locuri de camping în diferite zone, atât la munte, cât și la litoral sau în alte zone rurale sau urbane.

Caut un camping litoral ieftin, ce recomandați?

Pentru camping litoral ieftin, puteți verifica diverse opțiuni disponibile online, începând de la campinguri cu facilități minime până la cele mai accesibile.

Partajează:
4.9 / 5
(27 rating-uri)
Lasă un comentariu
Comentarii (0)
Sortează: Nou

Articole similare

left
background image
Articol popular
Ce este Revolut și care sunt beneficile utilizării sale?

Revolut - o platformă financiară digitală ce transformă modul în care oamenii gestionează banii, oferind simplitate și eficiență.

506
Fără comentarii
Citește
background image
Opțiunea spațiilor de coworking București pentru freelanceri

Am pregătit o listă detaliată a spațiilor de coworking pentru tine. De la locuri moderne în centrul orașului la medii mai relaxate în apropierea naturii, avem opțiuni variate care îți vor facilita activitatea.

430
Fără comentarii
Citește
background image
Cum poți planifică bugetul personal folosind regula 50/30/20?

Vrei să afli cum să-ți gestionezi mai bine bugetul personal? Regula 50/30/20 este considerată printre cele mai utile principii aplicate în domeniiul finanțelor personale.

252
Fără comentarii
Citește
background image
Leasing operațional vs Leasing financiar: definiție, diferențe, avantaje și dezavantaje

Definiție și diferențe între leasingul operațional și leasingul financiar. Avantajele și dezavantajele fiecărui tip

217
Fără comentarii
Citește
background image
Tradiții și obiceiuri românești de Crăciun în România

Tradițiile și obiceiurile românești de Crăciun reprezintă o moștenire bogată, specifică fiecărei regiuni din România.

224
Fără comentarii
Citește
background image
Top 35 cele mai creative idei de cadouri pentru Crăciun

Descoperă 35 de idei de cadouri pentru Crăciun pentru toate persoanele din familia ta și bucură-te de magia sărbătorilor.

159
Fără comentarii
Citește
background image
Top 15 locuri frumoase în care să mergi de Crăciun în România

15 idei de locuri frumoase și târguri pentru un Crăciun în România.

122
Fără comentarii
Citește
background image
Cele mai ieftine supermarketuri din România în 2023-2024 pentru produsele alimentare de baza

Descoperă care sunt cele mai ieftine supermarketuri din România, tendințele și impactul economic asupra consumatorilor.

2206
Fără comentarii
Citește
background image
7 Platforme de autostop ieftin și sigur din România

Citește despre platforme de autostop ieftine din România și ce măsuri de siguranță trebuie să-ți iei, dacă vrei să călătorești prin țară.

83
Fără comentarii
Citește
right