Credit auto

 • rapiditatea de obținere a creditului
 • dobândă avantajoasă în primele 30 de zile
 • condițiile facile de creditare
Suma

3 000

3 000

lei
100 lei 4 000 lei
Durata

30

30

luni
15 luni 60 luni
Obține o ofertă

Suma:  0 lei

Comision:  0%

Suma totală de plată:  0 lei

Data rambursării:  9/15/2023

Cum se poate accesa un credit auto?

Cum se poate accesa un credit auto?

Accesarea unui credit online sau un credit auto, presupune parcurgerea următoarelor etape importante:

 • Completarea cererii de creditare

 • Selectarea tipul de credit dorit

 • Transferul sumei în contul tău

Obține o ofertă

Alege cel mai bun credit auto prin compararea diverselor oferte disponibile

Pentru a alege cel mai bun credit auto, compara diverse oferte, inclusiv dobânzile, comisioanele, termenii și condițiile. Calculează cu multă atenție costurile totale, inclusiv asigurările și alte taxe. De asemenea, verifică flexibilitatea creditului în ceea ce privește rambursarea anticipată și ajustarea ratelor lunare și citeste cu atenție contractul pentru a înțelege clauzele și eventualele penalități implicate.

HoraCredit

4.9/5

Suma până la 10000 LEI Timp de aprobare de la 10 min Perioada până la 90 zile Aprobare 97%

Primul împrumut gratuit

Obține o ofertă
Vezi profilul companiei
Creditprime

4.8/5

Suma până la 15000 LEI Timp de aprobare de la 8 min Perioada până la 24 luni Aprobare 95%

0% în primele 30 de zile

Obține o ofertă
Vezi profilul companiei
Ferratum

4.9/5

Suma până la 10000 LEI Timp de aprobare de la 5 min Perioada până la 90 zile Aprobare 94%

0% în primele 30 de zile

Obține o ofertă
Vezi profilul companiei
Credit Fix

4.7/5

Suma minimă 300 lei Suma maximă 10.000 lei Perioada până la 5 ani Aprobare 93%

Primul împrumut gratuit

Obține o ofertă
Vezi profilul companiei
Viaconto

4.8/5

Suma minimă 200 lei Suma maximă până la 4000 LEI Perioada până la 30 zile Aprobare 96%

Dobanda fixa

Obține o ofertă
Vezi profilul companiei
Credit7

4.8/5

Suma până la 3000 LEI Timp de aprobare de la 6 min Perioada până la 90 zile Aprobare 97%

Primul împrumut gratuit

Obține o ofertă
VivaCredit

4.7/5

Suma până la 5000 LEI Timp de aprobare de la 6 min Perioada până la 90 zile Aprobare 96%

0% în primele 30 de zile

Obține o ofertă
Axi Card

4.7/5

până la 4000 LEI de la 9 min până la 365 zile 94%
Credit auto, cu condiții de eligibilitate accesibile

Credit auto - tot ce trebuie să știi

Când iei în considerare un credit auto, ia în considerare dobânda, costurile, perioada de creditare, garanțiile și asigurările, eligibilitatea și documentele necesare, flexibilitatea și comparația ofertelor.

CreditorSuma maximăValoarea DAEAvans minimTotal platăIpotecă
Cetelem29.900 lei12,25%10.600 lei39.552 leida
Vista Bank150.000 lei16,51%20.000 lei169.131 leida
Claret45.000 lei37,36%087.478,20da
Transilvania150.000 lei13,23%20.000 lei161.444 leida
Ing125.000 lei11,29%0132.348 leida
Alpha5.000.000 lei12,79%20.000 lei5.967.261 leida

Ce este un credit auto?

Un credit auto este o soluție financiară convenabilă pentru a-ți achiziționa o mașină, chiar dacă nu ai suma necesară în momentul achiziției. Poți obține un împrumut de la o bancă sau instituție financiară și rambursezi suma în rate lunare pe o perioadă stabilită. Un aspect important în alegerea unui credit auto este să calculezi costurile totale ale împrumutului, inclusiv dobânzile și comisioanele, pentru a evalua impactul asupra bugetului tău lunar. 

Prin comparație atentă a ofertelor disponibile și luând în considerare toate aspectele importante, vei putea alege cel mai potrivit credit auto care să îți satisfacă nevoile și să asigure stabilitatea financiară în timpul rambursării împrumutului.

Caracteristicile unui credit mașini

Cunoașterea caracteristicilor unui credit mașini te vor ajuta să înțelegi mai bine ce implică un credit auto și să iei o decizie informată atunci când alegi cel mai potrivit împrumut pentru achiziționarea mașinii dorite. 

Autoturismul este considerat garanție 

Autoturismul utilizat ca garanție într-un împrumut înseamnă că este folosit ca un activ valoros care poate fi confiscat în cazul în care nu se respectă condițiile de rambursare a împrumutului. Această garanție oferă securitate creditorului și reduce riscul în acordarea împrumutului.

Suma maximă creditat mașină

Suma maximă creditat mașină într-un credit auto variază în funcție de instituția financiară și criteriile de eligibilitate. Este determinată de valoarea mașinii, capacitatea de rambursare și alți factori. Este recomandat să consulți instituțiile financiare pentru informații specifice.

Perioada de creditare

Perioada de creditare într-un credit auto variază între 12 și 84 de luni. Durata aleasă influențează ratele lunare și costul total al împrumutului. O perioadă mai lungă poate însemna rate mai mici, dar costuri totale mai mari. O perioadă mai scurtă implică rate lunare mai mari, dar costuri totale mai mici.

Avans minim pentru creditul auto

Avansul minim îpentru creditul auto variază în funcție de instituția financiară și tipul mașinii. Poate fi situat între 10% și 30% din valoarea mașinii. Un avans mai mare înseamnă o sumă împrumutată mai mică, costuri totale mai reduse și o încărcare financiară mai mică pe termen lung. Verifică cerințele instituțiilor financiare și negociază condiții favorabile în cazul în care avansul minim nu se potrivește bugetului tău.

Dobândă credit auto

Dobânda în creditul auto este un factor esențial în determinarea costului total al împrumutului. Este exprimată în procente și poate varia în funcție de politica instituției financiare, profilul tău de credit, durata împrumutului și condițiile pieței financiare.

Dobânda poate fi fixă sau variabilă. Dobânda fixă rămâne constantă pe parcursul perioadei de creditare, oferind predictibilitate în privința ratelor lunare. Dobânda variabilă poate fluctua în funcție de evoluțiile economice și poate influența nivelul ratelor lunare.

Obligativitatea încheierii unei asigurări full-casco

Obligativitatea asigurării full-casco în creditul auto protejează mașina și acoperă daunele în caz de accidente, furt sau vandalizare. Asigurarea full-casco oferă o protecție mai extinsă decât RCA și poate fi impusă de instituția financiară. Analizează condițiile și acoperirile oferite de asigurători pentru a obține o protecție adecvată.

Condițiile de eligibilitate pentru accesare unui credit auto

Pentru a putea accesa un credit mașină, există anumite condiții de eligibilitate comune pe care trebuie să le îndeplinești: 

 • Vârsta minimă - De obicei, trebuie să ai vârsta minimă legală (de exemplu, 18 sau 21 de ani) pentru a putea solicita un credit mașină.
 • Venit stabil - În general, vei trebui să demonstrezi că ai un venit stabil și suficient pentru a rambursa creditul auto. Instituțiile financiare vor solicita adesea documente precum adeverințe de venit, declarații de salariu sau extrase de cont pentru a verifica acest aspect.
 • Istorie de credit - Este posibil să fie necesar să ai un istoric de credit favorabil. Acest lucru presupune că ai gestionat în trecut responsabil împrumuturile și ai efectuat plățile la timp. Instituțiile financiare vor verifica scorul tău de credit și vor lua în considerare eventualele datorii anterioare sau întârzieri la plăți. 
 • Garanții sau asigurări - În unele cazuri, împrumutul auto poate necesita furnizarea unor garanții sau asigurări pentru a proteja împrumutătorul, în cazul în care nu poți onora rambursarea.

Acte necesare pentru un credit prima mașină

Documentele solicitate de instituțiile bancare sau nebancare din România pentru acceptarea unui credit prima mașină sunt diverse, în funcție de tipul de venit obținut de solicitant. Menționăm câteva dintre acestea:

 • Actul de identitate: copie a buletinului, cărții de identitate sau pașaportului tău valid.
 • Adeverință de venit: document care atestă venitul tău, cum ar fi adeverința de salariu sau declarația de venit.
 • Extrase de cont recente care evidențiază istoricul financiar al contului tău.
 • Facturi de utilități: facturi de apă, curent electric sau gaz pentru confirmarea adresei de domiciliu.
 • Contractul de vânzare-cumpărare a mașinii: document care atestă detaliile și prețul mașinii pe care intenționezi să o achiziționezi.
 • Alte documente suplimentare, precum copii ale poliței de asigurare auto, certificatul de înmatriculare sau alte documente specifice.

Avantajele și dezavantajele unui credit pentru mașină

Înainte de a lua o decizie de accesare a unui credit pentru mașină compară cu responsabilitate avantajele și dezavantajele acestui produs financiar pentru a lua cea bună decizie:

Avantajele unui credit auto

Achiziționarea rapidă a unei mașini, chiar dacă nu ai economiile complete - Prin intermediul unui credit mașină, poți obține finanțarea necesară pentru a-ți cumpăra mașina dorită, fără a aștepta să economisești suma completă.
Flexibilitate în rambursare, adaptată bugetului tău - Ai posibilitatea de a alege perioada și rata lunară de rambursare care să se potrivească nevoilor și capacitatății tale financiare.
Posibilitatea de a compara și a alege cele mai avantajoase oferte - Există diverse instituții financiare nebancare și bănci care oferă credite auto, ceea ce îți permite să compari ofertele și să alegi cea mai convenabilă din punct de vedere financiar.
Îmbunătățirea istoricului de credit prin gestionarea responsabilă a creditului auto - Rambursarea în mod constant și la timp a ratei creditului auto contribuie la îmbunătățirea scorului de credit, deschizându-ți ușa către viitoare împrumuturi cu condiții mai favorabile.
Posibilitatea de a negocia termenii împrumutului - Poți discuta cu instituția financiară pentru a obține condiții mai bune în ceea ce privește dobânda, comisioanele sau alte aspecte ale creditului.
Utilizarea imediată a mașinii în timp ce rambursezi creditul - Poți beneficia de avantajele unei mașini proprii încă de la început, în timp ce rambursezi împrumutul în rate lunare.
Acces la mașini noi sau second-hand - Un credit auto îți oferă posibilitatea de a achiziționa atât mașini noi, cât și mașini second-hand, în funcție de preferințele și bugetul tău.
Opțiunea de leasing pentru a utiliza mașina pe o perioadă stabilită - În loc de achiziția directă a mașinii, poți opta pentru un contract de leasing care îți permite să utilizezi mașina pe o perioadă stabilită, cu opțiunea de a o achiziționa la final sau de a o returna.

Dezavantajele unui credit auto

Costul total al împrumutului, inclusiv dobânda și comisioanele asociate.
Durata îndelungată de rambursare a împrumutului, care poate limita posibilitatea de economisire și investiții.
Deprecierea valorii mașinii, ceea ce poate duce la o discrepanță între soldul creditului și valoarea mașinii.
Angajamentul financiar pe termen lung, care necesită o stabilitate financiară constantă.
Restricționarea flexibilității financiare, având mai puține opțiuni de cheltuieli sau economii.
Compara ofertele!
Suma

3 000

3 000

lei
100 lei 4 000 lei
Durata

30

30

luni
15 luni 60 luni
 • Suma: 0 lei
 • Comision: 0%
 • Suma totală de plată: 0 lei
 • Data rambursării: 9/15/2023
Obține o ofertă

Credit auto de la Crezu

Cu Crezu, accesarea unui credit auto devine simplă și rapidă. Beneficiezi de o gamă variată de oferte personalizate, iar procesul de aplicare este complet online. Nu este necesară vizita la bancă sau completarea unui număr mare de documente. Totul se desfășoară rapid și transparent. Ai posibilitatea să compari ofertele și să alegi cea mai avantajoasă pentru tine. Cu Crezu, obții creditul auto potrivit nevoilor tale, într-un mod convenabil și eficient.

 • 406 215

  împrumuturi rapid online emise

 • 833

  împrumuturi procesate astăzi

 • 14 min

  durează în medie 14 minute pentru a obține un împrumut

 • 86%

  dintre clienți revin către noi

 • 94%

  procent de aprobare a cererilor de credit online rapid

Obține o ofertă

Opinii și recenzii ale clienților care au accesat un credit auto

Scorul general

4.9/5

28 recenzii

Lăsați un comentariu

Rating-ul tău

Trimiteți

Întrebări frecvente despre creditul auto

FAQ

Ce este un credit auto?

Cu ce dobânzi vine un credit auto?

Poți cumpăra un auto în rate fără Biroul de Credit?

Poți face o estimare a costurilor unui împrumut mașină?

Cum pot afla care sunt toate costurile creditului auto?

Creditul auto este diferit de leasing?

Începe acum

Aplică acum pentru un credit auto!

Începe acum