Politica de confidențialitate Crezu

Version 1.0 din 28.04.2021

Compania noastră

Crezu.ro este denumirea comercială a Fininity Ltd., care este înregistrată în Estonia (societate nr. 14523902), sediul social: 84a Tartu street, Tallinn, 10112, EE.

Noi, cei de la Crezu, înțelegem cât de importantă este confidențialitatea dvs. Pentru a păstra confidențialitatea informațiilor dvs., am implementat măsuri pentru a ne asigura că orice informație personală pe care o obținem de la dvs. este procesată și menținută în conformitate cu Regulamentul (UE) 679/2016, cunoscut și ca Regulamentul general privind protecția datelor, alte legi relevante emise de către Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, orice altă legislație care protejează drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor și bunele practici de manipulare a datelor. În această declarație, detaliem tipul de informații pe care noi și Crezu le putem păstra cu privire la dvs., clientul nostru. De asemenea, vor fi incluse și detalii despre cum obținem, procesăm și protejăm orice informație pe care o putem deține.

Această politică de confidențialitate se aplică numai nouă și tuturor informațiilor personale care sunt colectate și obținute de noi. Ne rezervăm dreptul de a modifica ocazional conținutul acestei politici de confidențialitate. Dacă procedăm astfel, vom posta politica revizuită pe acest website.

Scopurile comunicării cu dvs.

Noi, împreună cu creditorii și brokerii de credit cu care colaborăm, vă vom ține la curent în mod regulat cu informații despre procesul de solicitare a împrumutului. Dacă nu specificați altfel în mod explicit, vă putem contacta prin telefon, SMS, poștă, email și/sau mesaj automat.

Baza legală pentru colectarea datelor dvs. personale

Utilizarea datelor dvs. cu caracter personal va avea întotdeauna o bază legală. Ne vom orienta după diferite baze legale pentru a prelucra datele dvs. personale.

Consimțământ:

Odată ce ați depus cererea dvs. de împrumut pe Crezu.ro, vă oferiți consimțământul pentru a fi contactat de Fininity Ltd împreună cu grupul nostru de Furnizori de împrumut sau Brokeri de credit în legătură cu cererea dvs. de împrumut online. Prelucrăm datele dvs. personale pe această bază. 

Dacă doriți să vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs. personale în scopuri de marketing, puteți face acest lucru în orice moment. Pur și simplu faceți click pe opțiunea „Dezabonare” din orice SMS sau email de marketing trimis de noi sau de către orice terță parte asociată. De asemenea, vă puteți retrage consimțământul prin trimiterea unui email către responsabilul cu protecția datelor la adresa [email protected]. Retragerea consimțământului dvs. oferit anterior pentru prelucrarea datelor personale nu va avea niciun efect asupra legalității prelucrării pe care am efectuat-o înainte de retragerea consimțământului dvs. 

Contract:

Când trimiteți datele dvs. personale printr-o cerere de împrumut, vă vom prelucra datele pentru a ne îndeplini obligația de a vă oferi o ofertă de împrumut. Fininity Ltd și grupul nostru de furnizori de împrumuturi și/sau brokeri de credit vă vor contacta pentru informații cu privire la cererea dvs. de împrumut.

Interesul legitim:

Menținem un interes legitim în prelucrarea datelor dvs., care este acela de a partaja cererea dvs. cu grupul nostru de furnizori de împrumuturi și/sau brokeri de credit pentru a obține oferta de împrumut pentru care ați aplicat.

Modul de comunicare cu dvs.

Vom contacta clientul prin telefon, SMS, poștă, email și/sau mesaj automat pentru a furniza informații, alerte privind cererea de împrumut și notificări de la companiile noastre asociate, cu excepția cazului în care clientul solicită altfel. De asemenea, părțile terțe ne pot oferi informații/date personale, permițându-ne să oferim produse potențialilor clienți identificați care și-au exprimat interesul. Verificăm corectitudinea oricărei informații/date obținute de părțile terțe. De asemenea, ne vom strădui să vă confirmăm informațiile din când în când.

Notificări

Dacă v-ați oferit permisiunea, putem trimite notificări către dispozitivul dvs. mobil sau browser-ul web. Aceste notificări pot include mesaje de marketing de la noi sau de la terțe părți. Puteți modifica în orice moment setările notificărilor din browser-ul sau dispozitivul dvs. mobil.

Actualizarea informațiilor personale

Sunteți responsabil pentru asigurarea faptului că orice informații personale sau date pe care le păstrăm de la dvs. sunt corecte și actualizate. Contactați-ne cât mai curând posibil dacă trebuie să vă actualizați sau să vă corectați informațiile.

Colectarea informațiilor dvs. personale

 1. Sunteți liber să accesați și să navigați pe Website-ul nostru, Crezu.ro, după bunul plac. Nu sunteți obligat să furnizați informații sau date personale. Vă rugăm să consultați Politica privind cookie-urile pentru mai multe informații.
 2. Pentru a asigura o ofertă de împrumut pentru dvs., vom colecta în mod normal următoarele informații de la dvs.:
  1. Numele
  2. Adresa
  3. Starea rezidențială
  4. Data nașterii
  5. Adresa de email
  6. Numărul de telefon
  7. Venitul
  8. Detaliile contului bancar
  9. Adresa IP
  10. Activitatea de pe website, rezultatele acesteia fiind utilizate pentru a informa Crezu despre care aspecte ale Website-ului sunt utilizate cel mai frecvent și care mai puțin frecvent. Vă rugăm să consultați Politica privind cookie-urile pentru mai multe informații.

Dacă adresați o întrebare despre serviciile noastre sau alegeți să trimiteți un email la [email protected], este posibil să colectăm de la dvs. unele informații personale precizate mai sus pentru a răspunde cel mai bine la întrebarea dvs.

Ce informații colectăm

Când aplicați pentru un produs de împrumut online, colectăm informații personale de la dvs. pentru a obține cotații pentru împrumut. Pe măsură ce vă oferim serviciile, este posibil să stocăm informații despre modul în care utilizați Website-ul nostru. În special, putem stoca informații despre paginile vizualizate, website-ul care v-a trimis pe Website-ul nostru, modificările pe care le-ați adus informațiilor personale furnizate, detalii despre ofertele solicitate și conținutul cererilor dvs., împreună cu informațiile dvs. financiare, inclusiv contul bancar sau detaliile angajatorului.

Este necesar să colectăm informații personale de la dvs. pentru a vă oferi o ofertă de împrumut adecvată. Când solicitați o ofertă de împrumut, vă oferiți consimțământul explicit pentru ca aceste informații să fie prelucrate de noi împreună cu furnizori terți, cum ar fi Furnizorii de împrumuturi și Brokerii de credit. 

Stocăm informațiile pe care ni le furnizați și le putem folosi pentru a popula automat câmpurile de pe Website și pentru a facilita utilizarea Website-ului la următoarele dvs. vizite. 

Nu vă vom păstra informațiile dvs. mai mult decât este permis de lege. Vom revizui periodic informațiile dvs. pentru a ne asigura de acest lucru.

Securitatea datelor

Păstrarea în siguranță a informațiilor dvs. este prioritară pentru noi. Deși nicio transmitere web a datelor nu poate fi perfect sigură, facem tot posibilul pentru a proteja informațiile pe care ni le dezvăluiți. Cu toate acestea, nu putem garanta și nu vom garanta securitatea niciunei date furnizate de dvs. Acest lucru este făcut pe riscul dvs. Prin utilizarea Website-ului, acceptați riscurile inerente și inevitabile ale furnizării online de date cu caracter personal. Sunteți de acord că nu ne veți considera responsabili pentru nicio încălcare a securității.

Utilizarea informațiilor dvs. personale

Putem folosi informațiile dvs. personale:

 1. pentru a vă permite să accesați și să utilizați Serviciile noastre.
 2. pentru a îmbunătăți și a personaliza aspecte ale Serviciilor noastre.
 3. pentru cercetarea pieței.
 4. pentru a vă contacta, inclusiv oricare sau toate dintre următoarele:
 • trimiterea informațiilor despre servicii și produse suplimentare care credem că vă pot interesa. Acestea pot include lansări de produse noi, soluții financiare alternative, buletine informative și oportunități de a participa la cercetări de piață.
 • trimiterea ofertelor de împrumut. De asemenea, putem să partajăm informațiile furnizate cu partenerii noștri (cum ar fi grupul nostru de creditori și brokeri de credit), astfel încât aceștia să poată calcula ofertele dvs. personale. Atunci când fac acest lucru, partenerii noștri pot efectua scurte verificări ale istoricului de credit.
 • trimiterea emailului de confirmare a ofertei dvs. Când trimiteți o cerere de împrumut, vă vom transmite automat prin email sau SMS confirmarea primirii cererii dvs.
 • pentru a procesa o cerere între dvs. și o terță parte.
 1. pentru a urmări vânzările. Aceasta poate implica schimbul de date cu furnizorul dvs. referitor la produsele pe care le-ați achiziționat.
 2. pentru a conecta datele noastre cu datele din alte surse. Este posibil să validăm, să analizăm și să conectăm informațiile dvs. cu datele colectate de o terță parte pentru a ne asigura că toate informațiile pe care le deținem despre dvs. sunt consecvente, exacte și cât mai bine organizate.
 3. pentru a trimite un chestionar de feedback, pe care îl punem la dispoziția tuturor clienților care au completat o cerere.
 4. pentru a transmite datele dvs. către terțe părți în scopuri de marketing.

Menținerea informării cu privire la Servicii:

Prin utilizarea Website-ului nostru, sunteți de acord că noi și (cu consimțământul dvs.) alte terțe părți în care avem încredere vom putea să vă contactăm prin email, SMS, telefon, poștă și/sau mesaj automat sau prin alte mijloace electronice în legătură cu serviciile, produsele și alte promoții care vă pot interesa.

În orice moment când ne furnizați date sau informații cu caracter personal, atunci când este necesar, vă vom solicita consimțământul și/sau vă vom oferi posibilitatea de a ne spune că nu sunteți de acord cu partajarea informațiilor dvs. pentru scopuri de marketing și alte utilizări. Dacă nu indicați altfel, sunteți de acord cu o astfel de utilizare.

Partajarea informațiilor dvs. personale 

Prin completarea și trimiterea unei cereri de împrumut, sunteți de acord cu dezvăluirea informațiilor dvs. personale către următoarele părți:

 1. Crezu.ro și Fininity Ltd: (i) pentru a vă contacta, inclusiv pentru a vă trimite informații despre servicii și produse care vă pot interesa; (ii) pentru a facilita completarea formularului sau pentru a personaliza sau îmbunătăți experiența dvs. de utilizator pe Website-ul sau aplicațiile sale mobile; sau (iii) în conformitate cu Politica sa de confidențialitate.
 2. Creditori și Brokeri de credit.

Acolo unde este permis de legislația privind confidențialitatea și protecția datelor, este posibil să fim obligați să accesăm contul dvs. și/sau să dezvăluim informații despre dvs. (inclusiv identificatori electronici, cum ar fi adresele IP):

 • dacă există permisiunea sau obligația prin lege.
 • dacă este solicitat de către orice instanță sau orice altă agenție de reglementare, de conformitate, guvernamentală sau de aplicare a legii.
 • dacă este necesar coroborat cu proceduri judiciare sau proceduri legale iminente; și/sau
 • împreună cu vânzarea sau cu vânzarea potențială a întregii sau a unei părți din afacerea noastră.

Partajarea informațiilor dvs. personale cu terțe părți

Unii dintre furnizorii din grupul nostru pot utiliza informațiile dvs. personale pentru a vă evalua situația, inclusiv informații despre terțe părți numite în cererea dvs. și pentru a verifica acuratețea oricărei informații furnizate înainte de a vă face o ofertă. Unii furnizori pot efectua verificări la agențiile de prevenire a fraudei și de referință a creditelor. Este posibil să vă verifice atât datele private, cât și cele publice. Unii furnizori pot efectua verificări ale datelor pe care le păstrează deja despre dvs., cum ar fi date din produse financiare existente, informații despre cont sau informații din tranzacțiile anterioare pentru a decide suma împrumutului dvs. Dacă furnizorii efectuează aceste căutări, raportul dvs. de credit va include o înregistrare a căutării. Unii furnizori pot verifica sursele de educație pentru a colecta și informații despre educația dvs. anterioară.

Acest lucru permite furnizorilor să verifice orice informație pe care o furnizați în timpul procesului de ofertare. De asemenea, ajută la detectarea împrumuturilor frauduloase. Aceste verificări de rutină sunt obișnuite și în obținerea unor cotații de împrumut din alte surse.

În cazul în care alegeți să încheiați un împrumut, datele pe care ni le-ați comunicat, pe lângă informațiile suplimentare oferite către furnizorul terț, vor fi deținute de furnizor în conformitate cu politica de confidențialitate a furnizorului. Vă recomandăm cu tărie să citiți politica de confidențialitate a furnizorului ales înainte de a încheia împrumutul. Nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru modul în care un furnizor utilizează informațiile dvs. personale.

Drepturile și libertățile dvs.

Aveți mai multe drepturi conform GDPR, inclusiv:

Dreptul de a fi informat: Crezu oferă tuturor clienților această declarație de confidențialitate pentru a furniza informații transparente și clare cu privire la modalitățile de colectare, control și prelucrare a datelor cu caracter personal.

Dreptul de acces: Copiile datelor cu caracter personal deținute pot fi solicitate în baza unei cereri de acces și vor fi puse la dispoziție în termenul legislativ de 30 de zile, de obicei gratuit. Orice prelungire a acestor cerințe va fi recomandată pe baza naturii cererii, dar va fi prin excepție supusă controlului conducerii superioare, vă rugăm să consultați secțiunea de contact pentru mai multe detalii.

Dreptul la rectificare: În cazul în care deținem date inexacte, vă rugăm să ne informați cu privire la informațiile corecte, iar înregistrările vor fi actualizate în termen de 72 de ore și confirmarea va fi furnizată în consecință (sub rezerva verificării corespunzătoare a identității dvs.).

Dreptul la restricționarea prelucrării: Prelucrarea datelor va fi restricționată dacă orice reclamație de acuratețe este contestată de dvs. sau ați contestat baza legală sau temeiurile legitime pentru prelucrarea într-un scop specific și pentru a stabili, a exercita sau a apăra reclamația legală la cererea dvs.

Dreptul la opoziție: Vă puteți opune prelucrării Crezu pe baza faptului că este contrară drepturilor și libertăților dvs., orice opoziție referitoare la marketingul direct va fi acționată în termen de 48 de ore, alte opoziții vor fi tratate ca o reclamație și evaluate în raport cu baza noastră legală documentată.

Dreptul la ștergerea datelor: Cunoscut în mod obișnuit ca dreptul de a fi uitat. Crezu va răspunde la cererea dvs. în mod obișnuit în termen de 72 de ore, în cazul în care temeiul juridic este stabilit numai sau parțial ca un consimțământ, orice date necesare pentru interese legale, de reglementare sau legitime pot fi păstrate în conformitate cu duratele documentate de păstrare. Cu toate acestea, echipa noastră va confirma și va discuta cererea dvs. pentru a vă asigura că drepturile și libertățile dvs. sunt respectate în orice moment.

Dreptul la portabilitatea datelor: Aveți dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și aveți dreptul de a transmite aceste date altui operator în timp util, în general 72 de ore, cu excepția cazului în care se dovedește că este nejustificat excesiv sau nerezonabil.

Drepturi legate de luarea automată a deciziilor și profilare: Aveți dreptul de a vă opune față de luarea automată a deciziilor, de a vă exprima punctul de vedere, de a solicita intervenția umană și de a vi se furniza o explicație a deciziei cu opțiunea dvs. de a o contesta.

Crezu a stabilit politici și cerințe procedurale solide pentru a permite respectarea drepturilor dvs. ca persoană vizată; totuși, acolo unde acest lucru nu este posibil din motivele prezentate, confirmăm detaliile.

În legătură cu toate aceste drepturi, vă rugăm să ne contactați la: [email protected]. Vă rugăm să rețineți că va trebui să vă verificăm identitatea.

Păstrarea datelor dvs. personale

În funcție de scopul pentru care ne-ați furnizat datele dvs. cu caracter personal, durata de păstrare poate varia:

 • Dacă alegeți să renunțați la comunicările de marketing, vă vom păstra informațiile pentru a ne aminti preferințele dvs. 
 • Orice informație referitoare la cererile pe care le trimiteți pe website-ul nostru va fi păstrată pentru o perioadă minimă de 6 ani (începând cu încheierea relației noastre). Păstrăm informații pentru această perioadă de timp pentru a vă ajuta cu potențiale reclamații viitoare. 

Renunțarea la contact

Sunteți liber să renunțați oricând doriți la contactul viitor din partea Crezu. Toate mesajele noastre de marketing includ un link de renunțare sau de dezabonare. Vă rugăm să ne acordați până la 48 de ore pentru a vă procesa solicitarea. 

Ștergerea informațiilor dvs. personale

Dacă doriți să vă revendicați dreptul de a fi uitat și să solicitați eliminarea sau ștergerea informațiilor dvs. personale, vă rugăm să vizitați Dezabonare sau să trimiteți un email la [email protected]. De asemenea, ne vom asigura că partenerii noștri de marketing sunt informați cu privire la solicitarea dvs.

Reclamații

Facem toate eforturile pentru a ne asigura că serviciul nostru este întotdeauna satisfăcător pentru dvs. Cu toate acestea, dacă doriți să înregistrați o reclamație formală, vă rugăm să trimiteți un email la [email protected].