5 moduri în care poți utiliza un împrumut personal

Când te-ai aflat cel mai recent la limită cu banii și nu erai sigur cum te vei descurca? Sau când a fost ultima dată când te-ai simțit copleșit de numărul de cheltuieli lunare cu cardurile de credit și de toate termenele diferite de scadență pe care trebuie să le urmărești? Nu ar fi mai ușor dacă le-ai consolida pe toate într-o singură plată? Uneori am putea avea nevoie doar de un pic de ajutor pentru a trece prin perioadele financiare dificile, iar împrumuturile personale reprezintă adesea acel sprijin suplimentar atunci când avem cel mai mult nevoie.

Împrumuturile personale sunt diferite de un împrumut auto sau un credit ipotecar, deoarece de obicei există puține garanții necesare pentru inițierea împrumutului. La un împrumut auto, de exemplu, un creditor îți oferă bani pentru a cumpăra o mașină, iar tu promiți să îi rambursezi într-un timp stabilit. Dacă nu reușești să rambursezi împrumutul, mașina ta va fi recuperată și vândută în speranța că creditorul își va putea recupera banii.

Cu un împrumut personal, totuși, deseori nu există garanții. În general, băncilor nu le pasă de scopul în care utilizezi banii, atâta timp cât îi rambursezi așa cum ai promis. Această flexibilitate îți permite să utilizezi împrumuturile personale pentru multe cheltuieli diferite, în cazul în care ai nevoie de niște bani în plus.

Înainte de a detalia câteva dintre numeroasele scopuri în care poți folosi un împrumut personal, un sfat sincer: nu toate împrumuturile sunt concepute la fel. Unii creditori percep taxe mai mari decât alții, iar astfel se poate schimba drastic suma totală pe care ajungi să o rambursezi. Mai târziu îți vom oferi mai multe informații despre acest lucru; mai întâi să aruncăm o privire la cinci moduri diferite în care poți beneficia de un împrumut personal.

Consolidarea datoriilor: Efectuarea unei singure plăți.

Pentru persoanele cu mai multe carduri de credit (sau alte surse de datorii), un împrumut personal poate contribui la consolidarea tuturor plăților într-una singură sau la consolidarea datoriilor. Ideea de bază este că efectuarea unei singure plăți este mult mai ușor de realizat decât efectuarea unor plăți minime pe mai multe carduri de credit. Poate că unele dintre aceste carduri de credit au depășit deja limitele soldului și îți afectează negativ scorul de credit. Împrumuturile personale pot avea rate ale dobânzii semnificativ mai mici decât cardurile de credit. Deși multe dintre acestea depind de starea ta financiară și de scorul tău de credit, un împrumut personal îți poate economisi bani din cheltuielile cu dobânzile pe care cardurile de credit (și alte datorii cu dobândă mare) le pot acumula. Consolidarea datoriilor tale poate reprezenta, de asemenea, un nou început pentru reconstruirea creditului și încrederii tale financiare.

Ocazii speciale: Achitarea unei nunți sau luarea unei vacanțe.

Deși poate părea exagerat să faci un împrumut personal pentru a plăti evenimente precum nunți sau vacanțe, este o opțiune care merită explorată. Dacă urmează să faci o cheltuială voluntară, un împrumut personal îți poate economisi niște bani din dobândă în loc să plătești cu un card de credit.

Credit punte: împrumut pentru lipsa temporară a banilor.

Dacă te confrunți cu o problemă temporară și ai nevoie de bani rapid, un împrumut personal poate servi ca o punte până când vei încasa venitul tău obișnuit. De exemplu, dacă știi că vei primi bani peste o lună, dar trebuie să plătești pentru ceva scadent, un împrumut personal îți va permite să ai la îndemână banii de care ai nevoie, apoi vei putea rambursa imediat împrumutul după ce obții venitul respectiv (plus orice dobânzi, bineînțeles).

Cheltuieli: Modernizări ale locuinței, reparații auto urgente sau servicii medicale.

Lucrurile au tendința de a merge prost în cele mai nepotrivite momente, mai ales când vine vorba de mașină sau de locuință… iar aceste reparații pot fi costisitoare. Nevoia de a face reparații de urgență poate fi extrem de costisitoare și de stresantă, mai ales atunci când nu ai un fond de rezervă pentru a plăti astfel de cheltuieli neașteptate. În cazul reparațiilor auto și casnice, există o mulțime de lucruri care nu sunt acoperite de polițele de asigurare și de garanții. În loc să trebuiască să soliciți un împrumut de capital propriu (sau un împrumut auto), un împrumut personal poate fi utilizat pentru a plăti aceste cheltuieli, apoi rambursat în funcție de buget.

Anumite modernizări ale locuinței îți pot economisi bani din facturile de energie pe termen lung, iar împrumuturile personale pot fi folosite și pentru finanțarea acestora.

Chiar dacă există o procedură medicală pe care ai amânat-o și care trebuie plătită în avans, un împrumut personal îți poate aduce banii de care ai nevoie.

Orice dorești: Efectuarea altor achiziții pe care le-ai amânat.

Uneori, toți vrem doar să ne răsfățăm cu ceva frumos și nu am economisit suficient pentru a cumpăra direct. În funcție de ratele dobânzii și de comisioane (începi să observi că aceste lucruri se tot repetă?), un împrumut personal ar putea fi mai rentabil pe termen lung decât plata produselor cu un card de credit. Deși nu este niciodată înțelept să acumulăm datorii pentru produse „inutile”, este posibil să finanțăm în mod responsabil aceste lucruri cu tarife mai mici decât la un card de credit.

Nu toate împrumuturile sunt la fel.

Când te gândești să efectuezi o achiziție substanțială sau să faci reparații la mașină sau la locuință, cântărește cu atenție opțiunile de plată. O sumă mică se poate acumula într-una mare când vine vorba de ratele dobânzii, așa că va fi benefic să ai încă de la început cele mai mici rate și comisioane. Înainte de a plăti ceva cu cardul de credit, asigură-te dacă nu ar fi mai potrivit să soliciți un împrumut personal pentru plata acestor bunuri și servicii. Consultă-te cu un consilier financiar pentru mai multe informații despre modul în care un împrumut personal îți poate aduce beneficii pentru o achiziție viitoare, cu plăți lunare reduse și fără penalități de plată anticipată.

Date

11.05.2022

17

Views

179

Compara ofertele!
Suma

3 000

3 000

lei
100 lei 4 000 lei
Durata

30

30

luni
15 luni 60 luni
  • Suma: 0 lei
  • Comision: 0%
  • Suma totală de plată: 0 lei
  • Data rambursării: 9/15/2023
Obține o ofertă

Articole populare

Opțiunea spațiilor de coworking București pentru freelanceri

Opțiunea spațiilor de coworking București pentru freelanceri

Am pregătit o listă detaliată a spațiilor de coworking pentru tine. De la locuri moderne în centrul orașului la medii mai relaxate în apropierea naturii, avem opțiuni variate care îți vor facilita activitatea.

Cele mai bune 10 platforme de crowdfunding din România

Cele mai bune 10 platforme de crowdfunding din România

Descoperă platforme de crowdfunding românești, prin intermediul cărora poți să investești în proiecte valoroase.

Poate fi benefic un împrumut personal în timpul unei crize?

Poate fi benefic un împrumut personal în timpul unei crize?

Găsirea împrumutului potrivit pentru tine și cunoașterea alternativelor pe care le ai sunt deosebit de importante în timpul unei crize. Multe persoane au beneficiat…

Cum să alegi împrumutul potrivit pe termen scurt

Cum să alegi împrumutul potrivit pe termen scurt

Te gândești să aplici pentru un împrumut pe termen scurt? Stabilește în primul rând cât ai dori să împrumuți și pe ce perioadă, înainte…

Aplică acum!