Credit pentru datornici, chiar și cu istoric negativ

Data publicării Data publicării: 26.02.2024
Editat pe Editat pe: 26.02.2024
Timp de citire Timp de citire: 9 min
vizualizări 0 vizualizări

Dacă ai aflat că ai un istoric negativ la Biroul de Credit, pentru întârzieri la plata unor rate de împrumuturi și ai fost refuzat de bănci la acordarea unui nou împrumut, trebuie să știi că există și alte soluții alternative. Instituțiile financiare nebancare acordă astfel de credite pentru datornici.

Credit pentru datornici

Cum se poate obține un credit pentru datornici?

Instituțiile Financiare Nebancare (IFN-uri) desfășoară verificări atente înainte de a acorda un împrumut rapid online, inclusiv consultarea listelor de rău-platnici. Este important de menționat că, deși IFN-urile verifică aceste liste, nu există nicio regulă care să le oblige să refuze acordarea creditului pe baza acestor informații. Evaluarea cererii tale de credit este efectuată de către IFN în funcție de propriile lor criterii și standarde. 

Această evaluare ia în considerare natura și gravitatea restanțelor anterioare, precum și capacitatea ta de a rambursa împrumutul cerut la momentul prezent. Este esențial să înțelegi că nu trebuie să te descurajezi înainte de a solicita un credit nebancar doar pentru că există înregistrări negative la Biroul de Credite. Chiar dacă IFN-ul examinează istoricul tău de creditare, decizia finală este influențată de o gamă variată de factori, nu doar de prezența unor datorii anterioare. De exemplu sunt analizate:

 • sursele tale actuale de venit, stabile sau variabile
 • deținerea unor proprități mobile sau imobile;
 • numărul de membri din familie.

Beneficiile unui credit pentru datornici

Atunci când alegi un credit pentru datornici ai în vedere avantajele pe care le poți avea:

 • rapiditatea și simplitatea procesul de solicitare a unui împrumut, de doar câteva minute; 
 • derularea online, extrem de convenabilă a aplicației pentru un astfel de împrumut online, chiar din confortul propriei case;
 • împrumuturile în numerar oferă flexibilitate în rambursare, permițându-ți să faci plăți mai mari și să ieși din datorii mai repede.
 • există și posibilitatea de a beneficia de un plan special de plată în cazul dificultăților în efectuarea plăților. 
 • deoarece aceste împrumuturi sunt negarantate, nu necesită o garanție și poți utiliza banii pentru diverse cheltuieli, precum:
 1. facturi neașteptate, 
 2. cheltuieli medicale, 
 3. reparații auto, 
 4. costuri educaționale sau 
 5. rambursarea altor datorii.

IFN-uri și bănci care dau credit pentru datornici

IFNSuma maximăDobândăAcceptă istoric negativ
Credit73.000 leifixăda
Viaconto4.000 leifixăda
CreditPrime15.000 leifixăda
Credius20.000 leifixăda

Riscuri și precauții în obținerea unui credit pentru datornici

Înainte de a solicita un credit cu istoric negativ este important să înțelegi riscurile implicate și să-ți iei câteva măsuri de precauție:

 • unele împrumuturi destinate datornicilor de la IFN-uri pot avea dobânzi mai mari decât cele bancare, ceea ce poate crește riscul de neplată sau de dezechilibru financiar pe termen lung;
 • unele instituții financiare pot aplica taxe ascunse sau comisioane suplimentare, ceea ce poate crește costul total al împrumutului.
 • obținerea unui nou credit în ciuda unui istoric negativ de creditare poate agrava îndatorarea și poate face mai dificilă gestionarea datoriilor existente;
 • cererea pentru un nou credit poate avea un impact negativ asupra scorului tău de credit și poate afecta capacitatea viitoare de a accesa alte surse de finanțare.

Pentru a reduce cât mai mult aceste riscuri, citețte cu atenție termenii și condițiile împrumutului, consultă-te cu alți membrii ai familiei și caută alternative mai avantajoase. În plus, ar fi bine să-ți concepi un plan clar pentru rambursarea împrumutului.

Cum să abordezi responsabil un împrumut pentru datornici

Statutul de datornic arată că există un anumit risc de neplată și de dezechilibru financiar în care poate să ajungă cel care ia un alt împrumut. De aceea, cele mai multe instituții financiare sunt reticente legat de acordarea de credit rapid fără ANAF pentru această categorie de solicitanți. 

Vă propunem câteva recomandări ce vă pot fi utile în acest demers:

 • analizează cu atenție termenii împrumutului, înainte de a lua orice credit, oricât de atractiv pare acesta;
 • elaborează un plan clar și realist privind utilizarea fondurilor împrumutate. 
 • evită cheltuielile impulsive și asigură-te că banii sunt direcționați către necesitățile prioritare; un plan bine definit te va ajuta să eviți alte probleme financiare.
 • respectă termenele de plată - deoarece este important să-ți faci plățile pentru împrumut la timp și în întregime. 
 • alegerea unui împrumut cu o rată a dobânzii mai mică și un termen de rambursare mai lung oferă mai multă flexibilitate în gestionarea plăților lunare.
 • achită suma împrumutată cât mai rapid posibil, reducând astfel costurile totale și scăpând mai repede de datorii.
 • monitorizează-ți progresului financiar, deoarece te poate motiva și te poate ajuta să rămâi concentrat pe obiectivele tale financiare. 
 • unele aplicații și instrumente de gestionare a banilor te pot ajuta să monitorizezi și să gestionezi eficient împrumutul și alte aspecte ale finanțelor tale.

Alternative viabile la creditele pentru datornici

Înainte de a accesa un credit fără verificare în Biroul de credit, ar trebui să analizezi și alte opțiuni disponibile, mai avantajoase și mai potrivite pentru situația ta financiară. Enumerăm câteva dintre acestea opțiuni viabile, demne de a fi luate în calcul:

dacă ai mai multe datorii cu dobânzi ridicate, consolidarea datorilor într-un singur împrumut, cu o dobândă mai mică, ar putea reduce costurile totale și ar putea face mai ușor de gestionat rambursarea împrumutului;

 • solicită sprijin financiar de la rude sau prieteni, deoarece le poți obține fără a plăti dobânzi sau alte taxe suplimentare dificil de gestionat;
 • implică-te în îmbunătățirea scorului tău de credit prin:
 1. efectuarea la timp a plăților, 
 2. reducerea nivelului de îndatorare și 
 3. corectarea eventualelor erori din raportul de creditare.
 • asistență și consiliere de tip financiar, în cazul în care te confrunți cu dificultăți financiare semnificative și în stabilirea unui plan financiar sustenabil de rambursare.

Apelează cu încredere la aceste resurse externe pentru ajutor și îndrumare în diversele situații financiare dificile prin care poți trece.

Perspectivele creditelor pentru datornici

Solicitarea unui împrumut pentru persoanele cu istoric de datorii poate fi o soluție imediată foarte ușor accesibilă, dar este crucial să evaluezi obiectiv riscurile și să-ți iei măsurile preventive ce se impun. Explorează alternative mai bune și elaborează constructiv un plan de rambursare clar, cu termene precise. Dacă ai întrebări sau îndoieli legate de un credit caută ajutor financiar și consiliere din partea unor specialiști pentru a gestiona cât mai eficient situațiile de dezechilibru financiar. Printr-o abordare atentă și responsabilă îți poți construi, pas cu pas, un viitor financiar mai stabil și mai sigur pentru tine și familia ta.

Partajează:
4.9 / 5
(4 rating-uri)
Lasă un comentariu
Comentarii (0)
Sortează: Nou

Articole similare

left
background image
Articol popular
Creditele pentru nuntă: Cum să finanțezi o căsătorie

Dacă încerci să afli cum să plătești pentru o nuntă – pentru tine sau pentru cineva drag – îți recomandăm să începi să economisești…

170
Fără comentarii
Citește
background image
5 moduri în care poți utiliza un împrumut personal

Când te-ai aflat cel mai recent la limită cu banii și nu erai sigur cum te vei descurca? Sau când a fost ultima dată…

207
Fără comentarii
Citește
background image
Cum să alegi împrumutul potrivit pe termen scurt

Te gândești să aplici pentru un împrumut pe termen scurt? Stabilește în primul rând cât ai dori să împrumuți și pe ce perioadă, înainte…

174
Fără comentarii
Citește
background image
Ai nevoie rapid de bani?

Când ai nevoie de bani într-o criză – pentru a plăti reparații auto, o factură restantă sau o spitalizare – este posibil să nu…

204
Fără comentarii
Citește
background image
Poate fi benefic un împrumut personal în timpul unei crize?

Găsirea împrumutului potrivit pentru tine și cunoașterea alternativelor pe care le ai sunt deosebit de importante în timpul unei crize. Multe persoane au beneficiat…

207
Fără comentarii
Citește
background image
Ce este Revolut și care sunt beneficile utilizării sale?

Revolut - o platformă financiară digitală ce transformă modul în care oamenii gestionează banii, oferind simplitate și eficiență.

506
Fără comentarii
Citește
background image
Cele mai bune 10 platforme de crowdfunding din România

Descoperă platforme de crowdfunding românești, prin intermediul cărora poți să investești în proiecte valoroase.

2124
Fără comentarii
Citește
background image
Obligațiuni de stat - o variantă modernă de împrumut al statului

Obligațiunile de stat sunt esențiale pentru ca statele să obțină capital pentru finanțarea proiectelor bugetare. Aflați mai multe informații despre obligațiuni în acest articol.

374
Fără comentarii
Citește
background image
48 Cele mai inspirate proverbe despre bani si lăcomie

Proverbele despre bani sunt o sursă inepuizabilă de înțelepciune populară. Merită să fie redescoperite și reinterpretare, în raport cu vremurile moderne

4748
Fără comentarii
Citește
right