Francize Profitabile - 12 Cel Mai Bune Idei de Francize Ieftine

Data publicării Data publicării: 02.11.2023
Editat pe Editat pe: 09.01.2024
Timp de citire Timp de citire: 14 min
vizualizări 0 vizualizări

În anul 2024 se observă o creștere continuă a pieței de afaceri cu deschiderea unor noi francize profitabile. Datele statistice colectate de Franchwise (1), o companie de consultanță în domeniul francizelor, arată că doar în primul trimestru al anului, s-au deschis aproximativ 30% mai multe francize în România, comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut.

Francize Profitabile - cele mai bune idei de francize din România

Etapele de deschidere a unei francize ieftine

Deschiderea unei francize ieftine nu este un proces complicat, chiar dacă nu dispui de finanțele necesare, deoarece poți accesa un credit online 24/7. Dacă urmezi următorii șase pași vei avea un cadru bine structurat al demarării viitoarei tale afaceri:

 • evaluarea ideii de afacere, a conceptul afacerii, produsele sau serviciile, beneficiarii și competiția.
 • alegerea francizei potrivite: poți face acest lucru prin identificarea cel puțin 3 francize potrivite planului tău de afacere, evaluând avantajele și dezavantajele fiecăreia;
 • analiza precontractuală privind francizorul, condițiile comerciale, analiza financiară și contractul de franciză;
 • învățarea afacerii în cele mai mici detalii;
 • semnarea contractului și stabilirea unui plan de acțiuni cu francizorul, inclusiv numărul de vizite, consultanță și materiale de marketing din contractul de franciză.
 • elaborarea și implementarea planului de acțiune stabilit împreună cu francizorul, stabilește un plan de acțiuni pentru lansare și prima lună operațională, cu responsabilități și termene limită.

Beneficiile deschiderii unei francize România

Datele statistice din România din anul 2023 ne arată un apetit deosebit al românilor de a deschide francize România, deoarece au fost convinși de beneficiile acestora. Menționăm câteva dintre acestea:

 • francizele reduc riscul de faliment și pot fi o soluție foarte bună de afacere, mai ales în perioada crizelor financiare, când sunt foarte multe incertitudini pe piață;
 • franciza oferă o rețetă de business și cunoștințe tehnice esențiale, consolidând un model unitar pentru succes.
 • franciza asigură un nivel constant de calitate și servicii, menținând o experiență uniformă pentru clienții în toate locațiile.
 • pentru antreprenorii fără experiență sau cei care nu pot implica în mod intensiv în afacere, franciza oferă o soluție rapidă și mai sigură, economisind timp și efort.
 • implementarea unei francize este rapidă; semnarea contractului poate fi urmată de încasări într-un timp scurt în maximum o lună.

Francizele reprezintă un model de afacere eficient și sigur, care permite antreprenorilor să profite de reputația și experiența altora într-un mod sustenabil și profitabil

Warren Buffet

Avantajele și dezavantajele unei afaceri de franciză

Dacă ești în fața unei decizii importante de deschidere a unei afaceri de franciză, ai la dispoziție o prezentare detaliată a avantajelor și a dezavantajelor unui astfel de demers. Astfel vei putea lua o decizie inspirată pentru tine.

Avantajele de a deschide francize profitabile 2024

 • cunoștințele și succesul prin francize profitabile 2024 este asigurat, deoarece compania mamă îți asigură:
 • accesul la know-how-ul și modelul de afacere al francizorului, 
 • un traseuclar stabilit către succes. 
 • reducerea riscului de eșec, deoarece rețeta testată și experiența acumulată de compania de bază este decisivă în acest sens;
 • sprijin constant și sursă continuă de învățare, deoarece francizorul oferă acest lucru prin contractul de francizare, ajutându-te să înțelegi și să gestionezi mai bine afacerea; acest sprijin poate fi deosebit de valoros în contextul schimbărilor rapide din piață și al cerințelor în evoluție ale clienților
 • o recunoaștere publică genrală a mărcii și o reputație solidă, deoarece franciza îți oferă avantajul de a te asocia cu o marcă deaj impusă pe piața de profil; în plus, beneficiezi de prestigiul și încrederea deja câștigate de către această marcă, ceea ce poate ajuta la creșterea vânzărilor și succesul afacerii tale;
 • rapiditate și eficiență în implementarea afacerii, având în vedere faptul că lansarea unei francize poate fi mult mai rapidă și eficientă decât pornirea unei afaceri de la zero. cu suportul și ghidarea francizorului, procesele de planificare și implementare pot fi accelerate, permițându-ți să începi activitatea și să încasezi mai rapid.

Dezavantaje de a deschide afaceri francize

Putem enumera și câteva dezavantaje de a deschide diverse afaceri francize:

 • costuri inițiale ridicate, inclusiv taxa de intrare, redevențe periodice, contribuții la bugetul de marketing și alte taxe;
 • dependența de francizor, pentru sprijin, aprovizionare cu produse/servicii și decizii strategice;
 • competiție aglomerată în domeniul francizelor, deoarece piața este deja saturată cu anumite tipuri de afaceri în franciză; acest lucru poate face dificilă obținerea unei poziții solide în piață și poate necesita eforturi și investiții suplimentare pentru a te diferenția de competiție.

Top francize România în anul 2024

În acest articol ne-am propus să vă prezentăm câteva dintre cele mai de top francize România pentrul anul 2024 pentru a găsi elemente de interes pentru viitorii antreprenori:

Franciza Gregory's

Alege să începi o afacere cu o franciză profitabilă cu cafea

Gregory's, un renumit lanț de restaurante cu origini în Grecia, și-a reluat activitatea în cartierul corporatiștilor din Pipera în acest an, marcând un reînceput în peisajul gastronomic local. Compania își propune să extindă prezența și în alte zone-cheie din București, fiind orientată și către mari orașe din provincie precum Brașov, Cluj, Sibiu, Timișoara și Constanța. Gregory's este recunoscut pentru a oferi o experiență de cafea și produse de cea mai bună calitate.

Acest lanț de restaurante de succes a cucerit inimile a mii de greci timp de peste 46 de ani, consolidându-și reputația prin servicii ireproșabile și produse autentice. Persoanele interesate să devină parte din această franciză de prestigiu trebuie să manifeste un spirit antreprenorial și o dedicare deplină business-ului, atât în etapa de planificare, cât și în gestionarea zilnică. Suma minimă necesară pentru a investi în această afacere plină de potențial este de 50.000 de euro.

Franciza Christian Tour

Descoperă cum poți începe o afacere ieftină și profitabilă cu Christian Tour

Christian Tour este principalul touroperator de chartere din România, specializat în organizarea de vacanțe memorabile către diverse destinații globale. Compania s-a impus pe piață prin diversitatea ofertei sale, de la vacanțe romantice la circuite culturale sau călătorii de afaceri. Investiție inițială solicitată de companie este cuprinsă între 25.000 și 35.000 de euro. Planurile de extindere ale companiei de top din industria turismului includ deschiderea de noi agenții în orașe cheie și consolidarea prezenței pe piața internațională.

Franciza Clinici Dentare Dr. Leahu

Poți deschide o franciză de top în România în domeniul stomatolog

Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă un complex de stomatologie unde sunt oferite diverse servicii integrate, aceste clinici nefiind un cabinet sau un boutique. Investiția inițială pentru o astfel de clinică este de minim 100.000 de euro, alături de disponibilitatea de a vă implica în management și formarea echipei care să ofere servicii de cea mai înaltă calitate. 

Franciza Pep & Pepper

Cu franciza Pep&Pepper ai parte de un concept culinar câștigător

Pep & Pepper este o companie de succes care oferă experiențe gastronomice deosebite clineșilor săi. Ea dispune de mai mule unități în capitală, cu locații strategice în centrele comerciale de prestigiu precum Afi Palace Cotroceni, Băneasa Shopping City, Promenada Mall și Park Lake. Cu un concept inovator, compania are în plan extinderea în alte orașe importante din țară, cu o populație de peste 100.000 de locuitori, pentru a oferi și altor comunități gustul autentic și inedit al mâncărurilor proaspete pregătite în fața clientului.

Experiența Pep & Pepper este bazată pe pregătirea mâncărurilor proaspete sub ochii clienților, care vâd cum preparatul dorit este preparat sub ochii lori. Cu o investiție ce variază între 85.000 și 125.000 de euro, compania le oferă potențialilor parteneri oportunitatea de a se alătura acestui concept culinar inovator, axat pe prospețime și diversitate gastronomică.

Franciza Ixinia

Alege o franciză recunoscută pe plan internațional pentru succesul tău garantat

Cu o vechime de doar 4 ani de la deschiderea primului său magazin în franciză în anul 2018 în Constanța, compania Ixinia și-a consolidat poziția de top. S-a remarcat pe piața de profl prin experiență sa solidă și o viziune concentrată pe calitate. În prezent, compania vizează extinderea în alte mari orașe ale țării, continuând să utilizeze sistemul de franciză pentru a-și dezvolta prezența pe piață. 

Brandul este specializat în comerțul cu mobilier de bucătării, acoperind întregul proces, de la design și proiectare până la producție și asigurând, astfel o experiență completă pentru clienți.

Investiția necesară pentru deschiderea unui magazin Ixinia variază între 50.000 și 100.000 de euro. Până în prezent, Ixinia a realizat peste 50.000 de bucătării la nivel internațional, ceea ce subliniază angajamentul lor pentru excelență în tot ceea ce fac.

Franciză Used Products

Cu o franciză profitabilă de top succesul afacerii tale este mai sigur

Used Products a inaugurat primul său magazin în Cluj-Napoca și s/a impus pe piață printr-o ofertă diversificată, care cuprinde atât produse noi, cât și folosite. Acest concept revoluționar permite clienților să cumpere sau să vândă o gamă largă de obiecte, de la telefoane și laptopuri la ceasuri, jucării și biciclete. Stocul inițial de produse este asigurat de partenerii din Olanda, oferind varietate și calitate.

În prezent, compania este în căutarea extinderii, căutând parteneriate în marile orașe din România, printre care București, Constanța, Iași, Brașov, Sibiu, Oradea și Arad. Această expansiune are la bază o investiție minimă cuprinsă între 100.000 și 150.000 de euro. Used Products dorește să ofere o soluție atractivă pentru clienții interesați de produse de calitate, fie ele noi sau folosite. Accesul este pus pe accesibilitate pentru toți clienții.

Franciza Ted's Coffee Co.

Franciza Ted's poate fi un model de succes pentru 2024

Lanțul de cafenele este o creație a antreprenorului român Vasi Adreica, concentrat pe oferirea experienței perfecte în lumea cafelei. Cu 23 de unități deja în funcțiune, lanțul își propune să își extindă prezența și în alte centre urbane importante, aducând aceeași excelentă în prepararea cafelei de specialitate. Calitatea inegalabilă a cafelei este o constantă la Ted's, iar această franciză se caracterizează prin investiții estimate la aproximativ 1000 de euro per metru pătrat. Ambiția lanțului este de a crea un loc unde iubitorii de cafea pot savura întotdeauna momente autentice și plăcute.

Franciza Uncle John

Alege o franciză profitabilă ce poate fi dezvoltată cu succes în acest an

Uncle John, lanțul apreciat de restaurante specializate în preparate delicioase precum burgeri suculenți, quesadilla savuroasă și costițe de porc tentante, își face simțită prezența cu succes pe piața din România. Cu cinci unități funcționale în prezent, acest lanț culinar a reușit să genereze o cifră de afaceri impresionantă de 1,1 milioane de euro. Investiția inițială pentru deschiderea unei astfel de unități variază între 45.000 și 55.000 de euro, în funcție de locație și specificul fiecărui restaurant. .

Franciza Inglot

Află cum poți avea o afacere de succes cu Inglot

Inglot este o companie poloneză, cunoscută pentru produsele de machiaj de înaltă calitate. Ea a intrat pe piața din România cu o prezență puternică, având deja 13 magazine în diverse orașe din țară. Dintre acestea, 12 funcționează în sistem de franciză, consolidând astfel parteneriate cu antreprenori locali. În continuare, compania are în plan extinderea rețelei sale și către alte orașe importante din România, precum Constanța, Craiova și Sibiu. Inglot unui public mai larg și să consolideze brandul în țară.

Compania se evidențiază prin producția de produse de machiaj de înaltă calitate, caracterizate prin nuanțe variate și o gamă bogată de produse, de la rujuri și farduri la fonduri de ten și accesorii. 

Franciza Imprinto

Decoperă cum poți deschide o franciză Imprinto cu succes

Imprinto este un lanț de magazine specializat în servicii precum cărți de vizită, stampile, gravuri și imprimări rapide pe diverse materiale. Compania are o prezență semnificativă în România, cu peste 60 de unități în întreaga țară, acoperind atât locații proprii, cât și francize. Investiția inițială pentru a deveni partener Imprinto variază între 27.000 și 37.000 de euro, reflectând o posibilitate destul de accesibilă și atractivă pentru potențialii parteneri. Astfel, Imprinto rămâne un jucător important și expansiv pe piața serviciilor de imprimare și gravură din România și o varinată de franciză antractivă.

Franciza Melli Melo

Alege o franciză profitabilă în anul 2024 pentru a avea succes

Melli Melo, o rețea proeminentă de magazine axate pe bijuterii și accesorii fashion, s-a impus ca lider de piață în România, având o experiență solidă de 25 de ani în domeniu. Această franciză își propune o extindere ambițioasă până în 2022, în orașe precum Deva, Oradea, Baia Mare, Botoșani și Piatra Neamț, consolidându-și prezența și așezându-se în inima comunităților din diverse regiuni. Își propun să ofere clienților o gamă diversificată de bijuterii și accesorii fashion, menite să îmbunătățească stilul și eleganța fiecăruia. 

Franciza Moritz Eis

Alege o variată de franciză care să fie ieftină și profitabilă

Moritz Eis, o rețea de gelaterii apreciată, se află într-o etapă de dezvoltare semnificativă, numărând în prezent 20 de unități deschise în diverse țări, precum România, Croația, Serbia, Muntenegru și Chile. Compania are în vedere o extindere strategică în orașele mari, cu peste 150.000 de locuitori, unde există o cerere solidă pentru produsele lor de calitate. Această alegere a locațiilor se bazează pe cercetări amănunțite ale pieței și a preferințelor consumatorilor. Acest lucru poate contribui la consolidarea brandului Moritz Eis și la stabilirea unei prezențe durabile și prospere pe piața de profil din respectivele orașe.

Cum vor evolua diversele afaceri cu francize din România?

Pentru a oferi o perspectivă generală asupra diverselor afaceri cu francize din România în viitor, este important să subliniem că previziunile pot varia în funcție de diverse factori, inclusiv contextul economic, tehnologic, social și de reglementare. Cu toate acestea, pot fi discutate câteva tendințe generale ce se pot observa:

Afacerile profitabile vor integra tehnologie și digitalizare

Francizele care vor continua să se adapteze și să integreze tehnologiile emergente, cum ar fi inteligența artificială, analiza datelor, platformele digitale și automatizarea proceselor vor rămâne afaceri profitabile. Aceasta va îmbunătăți eficiența operațională, experiența clienților și gestionarea afacerii.

Exemple de francize atente la sustenabilitate și responsabilitate socială 

O tendință evidentă este dată de multiplele exemple de francize ce prioritizează sustenabilitatea și responsabilitatea socială și adoptă practici mai ecologice și responsabile social în producție. Consumatorii acordă o atenție sporită afacerilor care manifestă o astfel de preocupare pentru mediu și comunitate. Acestea pot fi francize din domeniul produselor reciclabile sau al energiei regenerabile. Un exemplu este o franciză care promovează utilizarea produselor reciclabile și contribuie la protejarea mediului.

Flexibilitate în modelul de francize gratuite

Modelul de francize gratuite ar putea explora modele hibride, inclusiv opțiuni de lucru la distanță și colaborări online, care să permită flexibilitate angajaților și să optimizeze costurile de operare, care s-au reduce foarte mult și astfel ar face față crizelor economice actuale. Un exemplu poate fi o franciză care permite colaborarea între francizați prin intermediul unei platforme digitale, reducând astfel necesitatea unui spațiu fizic comun.

Alimentație și sănătate

Francizele din domeniul alimentației sănătoase și a produselor organice pot cunoaște o creștere, dată fiind preocuparea crescută pentru sănătate și nutriție. Acestea pot fi francize care oferă alimentație sănătoasă și produse organice. Un exemplu poate fi o franciză specializată în preparate alimentare sănătoase și livrare la domiciliu.

Educație și dezvoltare personală - afaceri profitabile pentru începători

Francizele axate pe educație și dezvoltare personală ar putea câștiga popularitate fiind afaceri profitabile pentru începători, în special având în vedere cererea continuă pentru formare și competențe noi într-o lume în schimbare rapidă. Acestea pot oferi cursuri și programe de formare diversificate. Un exemplu poate fi o franciză ce oferă cursuri online pentru dezvoltarea abilităților digitale și profesionale.

Experiențe inedite și frumusețe

Francizele care oferă experiențe unice și servicii de frumusețe personalizate ar putea continua să fie căutate, dat fiind interesul crescut pentru aspect și starea de bine. Acestea pot fi spa-uri sau saloane de înfrumusețare inovatoare. Un exemplu poate fi o franciză care oferă experiențe personalizate de wellness și frumusețe.

Comerț electronic și livrare la domiciliu

Francizele care se adaptează și optimizează serviciile pentru a satisface cerințele de comerț electronic și livrare la domiciliu vor rămâne relevante, având în vedere trendul crescut de cumpărare online. Acestea pot fi francize care dezvoltă platforme e-commerce și sisteme eficiente de livrare. Un exemplu potrivit poate fi o franciză - platformă de e-commerce și servicii rapide de livrare la domiciliu pentru produse alimentare și non-alimentare.

Evoluția francizelor în anul 2024 poate fi influențată de evenimente neprevăzute, cum ar fi situații economice globale, pandemii sau alte schimbări majore în mediul de afaceri. De aceea, fiți atenți la evoluțiile din piață și adaptați-vă strategiile de dezvoltare în consecință.

Lista de resurse
 1. 1
  Agenţia Natională de Presa AGERPRES
  https://www.agerpres.ro/
Partajează:
4.9 / 5
(5 rating-uri)
Lasă un comentariu
Comentarii (0)
Sortează: Nou

Articole similare

left
background image
Articol popular
Ce este Revolut și care sunt beneficile utilizării sale?

Revolut - o platformă financiară digitală ce transformă modul în care oamenii gestionează banii, oferind simplitate și eficiență.

506
Fără comentarii
Citește
background image
Cele mai bune 10 platforme de crowdfunding din România

Descoperă platforme de crowdfunding românești, prin intermediul cărora poți să investești în proiecte valoroase.

2124
Fără comentarii
Citește
background image
Obligațiuni de stat - o variantă modernă de împrumut al statului

Obligațiunile de stat sunt esențiale pentru ca statele să obțină capital pentru finanțarea proiectelor bugetare. Aflați mai multe informații despre obligațiuni în acest articol.

374
Fără comentarii
Citește
background image
Opțiunea spațiilor de coworking București pentru freelanceri

Am pregătit o listă detaliată a spațiilor de coworking pentru tine. De la locuri moderne în centrul orașului la medii mai relaxate în apropierea naturii, avem opțiuni variate care îți vor facilita activitatea.

430
Fără comentarii
Citește
background image
48 Cele mai inspirate proverbe despre bani si lăcomie

Proverbele despre bani sunt o sursă inepuizabilă de înțelepciune populară. Merită să fie redescoperite și reinterpretare, în raport cu vremurile moderne

4748
Fără comentarii
Citește
background image
Cum poți planifică bugetul personal folosind regula 50/30/20?

Vrei să afli cum să-ți gestionezi mai bine bugetul personal? Regula 50/30/20 este considerată printre cele mai utile principii aplicate în domeniiul finanțelor personale.

252
Fără comentarii
Citește
background image
Cum poți să faci bani prin intermediul unor sondaje plătite pe cele mai bune site-uri?

Obține un venit suplimentar prin completarea unor sondaje și chestionare online din confortul casei tale și la orice oră.

4801
Fără comentarii
Citește
background image
Leasing operațional vs Leasing financiar: definiție, diferențe, avantaje și dezavantaje

Definiție și diferențe între leasingul operațional și leasingul financiar. Avantajele și dezavantajele fiecărui tip

217
Fără comentarii
Citește
background image
Cele mai ieftine supermarketuri din România în 2023-2024 pentru produsele alimentare de baza

Descoperă care sunt cele mai ieftine supermarketuri din România, tendințele și impactul economic asupra consumatorilor.

2206
Fără comentarii
Citește
right