Character AI : tot ce trebuie să știi

Data publicării Data publicării: 28.07.2023
Editat pe Editat pe: 18.10.2023
Timp de citire Timp de citire: 16 min
vizualizări 0 vizualizări

Lumea inteligenței artificiale (AI) evoluează cu o viteză uluitoare și este dificil să ții pasul cu cele mai recente inovații care apar. În timp ce abia te-ai obișnuit cu un chatbot, apare altul mai spectaculos. Dar nu-ți face griji; suntem aici pentru a te ajuta să fii cu un pas înainte. Pregătește-te pentru că, în acest articol, vom prezenta unul dintre cele mai noi și interesante chatboturi AI: Character AI. Te vom ajuta să descoperi ce poate face, cum funcționează și cum poți să-l folosești pentru a purta conversații și sugestii interesante, a învăța o limbă nouă sau a crea propriul tău chatbot.

Character AI - o inovație care ne poate influența viața

Ce este Character AI?

Character.ai - o aplicație de chatbot revoluționară

Character AI este o aplicație web de chatbot cu inteligență artificială care utilizează modelul de limbaj neutru pentru a răspude text, permite dezvoltarea de personaje de către utilizatori și îți permite să conversezi cu personaje fictive pe sibiecte diverse, precum cum pot să iau un împrumut rapid online. Spre deosebire de alte chatboturi AI, precum ChatGPT, rezultatele obținute de Character AI sunt mai apropiate de comportamentul uman și îți permit să conversezi cu mai mult de un bot în același timp, oferind prezentări diferite. Dezvoltat de dezvoltatorii de AI de la Google, Noam Shazeer și Daniel De Freitas, Character.ai a fost lansat în forma sa beta în septembrie 2022. De la lansarea sa, a devenit unul dintre cele mai populare chatboturi AI, alături de ChatGPT.

Cum funcționează Character AI?

Construit pe baza unor modele de limbaj extinse (LLM), Character AI este alimentat de învățare profundă a mașinii și se concentrează în principal pe conversații. În timpul procesului de antrenare, supercomputerul Character.ai a citit continuu cantități mari de text și a învățat a automatiza cuvintele care ar putea urma în propoziție. Rezultatul este un AI extrem de captivant și asemănător cu un om, dovedind înțelegerea limbajului uman și care te face să simți că vorbești unei persoane reale inteligente. În acest fel, Character AI este mai avansat decât alte chatboturi AI, deoarece permite utilizatorilor să se afunde în conversații cu diferite tipuri de personalități, inclusiv figuri istorice, celebrități și alte personaje create de comunitate.

Beneficiile utilizării Character AI

Există multe beneficii unice în utilizarea Character AI. În primul rând, este o modalitate excelentă de a dialoga cu diferite personaje, oferindu-ți perspective diferite. Poți conversa cu Elon Musk, Edward Cullen din celebrele cărți Twilight sau chiar cu Ariana Grande

Character AI poate construi un dialog online cu personalitățile favorite

După cum am menționat anterior, aceste personaje sunt mai asemănătoare cu cele reale decât alte chatboturi, astfel încât simți că vorbești cu o ființă umană reală. Un alt beneficiu al acestui incredibil AI este că poți crea propriile personaje cu care să interacționezi. Este la fel de ușor ca atribuirea câtorva parametri pentru a da personajului tău o personalitate, adăugarea unui avatar (pe care îl poți genera cu ajutorul software-ului în sine) și ești gata să începi. În plus, poți lua Character.ai oriunde mergi, datorită noilor aplicații Android și iOS. Un alt aspect care diferențiază Character AI sunt temele. Aproape douăzeci de teme sunt disponibile online, inclusiv ajutoare, jocuri, generarea de imagini, actori de film și televiziune și învățarea limbilor străine.

Character AI poate construi dialoguri cu personaje reale sau fictive

Care sunt limitele utilizării Character AI?

Character AI este un exemplu impresionant de inteligență artificială, dar are și limite. Deoarece personajele sunt create de comunitate, sunt generate frecvent rezultate false, numite halucinații. Atunci când începi să conversezi cu diverse personaje este important să iei în considerare cui te adresezi și să te aștepți ca majoritatea, dacă nu chiar toate, din ceea ce spun să fie inventate. O altă limitare este generarea de imagini. Deși poți permite personajelor tale să genereze imagini, acestea nu fac parte din aceeași clasă cu alte generatoare de artă AI, în principal pentru că a fost creată în principal ca generator de text. În plus, implementează filtre stricte, blocând orice conținut considerat nepotrivit pentru locul de muncă (NSFW). Acest lucru este un aspect bun în funcție de ceea ce dorești să folosești. În cele din urmă, nu oferă o interfață de programat a a aplicațiilor (API), deci chiar dacă este open source, nu poți descărca și crea propria iterație pe o mașină locală.

Cum se folosește Character AI?

Există mai multe moduri de a utiliza Character.ai, inclusiv conversații cu personalități istorice, crearea propriului chatbot pentru a interacționa, învățarea unei limbi noi, chiar și română, și crearea unei camere de chat în care mai mulți chatboturi pot comunica, doar câteva exemple. Haideți să explorăm cum să integrați Character.ai pentru îmbunătățirea abilităților sau pentru a purta conversații inteligente de utilizat în anumite situații.

Conversații cu personaje multiple

Unul dintre caracteristicile unice ale Character.ai este capacitatea de a interacționa cu o gamă largă de personaje, inclusiv figuri istorice (atât cele vii, cât și cele decedate), precum și chatboturi generate de utilizatori cu personalități distincte. Procesul său profund de învățare a mașinii permite utilizatorilor să experimenteze conversații autentice în care este dificil să-ți dai seama că vorbești cu un computer. Fie că vrei să conversezi cu un Pokemon, George Washington sau Elon Musk, Character.ai oferă o perspectivă interesantă pe care alte chatboturi nu o pot oferi. Poți purta conversații interesante cu personaje generate de AI pentru a-ți extinde cunoștințele, a găsi inspirație sau pentru a te distra.

Character AI poate construi discuții autentice cu multiplii utilizatori

Crează-ți propriul Character AI

Una dintre cele mai bune caracteristici ale Character AI este capacitatea de a crea propriul chatbot cu care să interacționezi. Primul pas este să dai click pe butonul "Create" situat în bara de navigare din partea stângă a interfeței.

Character AI poate construi propriul chatbot personalizat

Veți avea opțiunea de a crea un personaj sau o cameră de personaje. Alegeți prima opțiune, "Creați un personaj".

Alegeți-ți avatarul preferat cu Character AI

Pe ecranul următor al site-ului, veți configura setările chatbotului dvs. Veți da un nume (1), veți specifica salutul de deschidere pentru personajul dvs. (2), veți alege dacă să activați generarea de imagini (3), veți decide dacă doriți ca personajul dvs. să fie public, nelistat sau privat (4), veți crea un avatar (5) sau veți încărca unul existent (6), veți edita detalii avansate (7) și veți da clic pe butonul "Create" (8) pentru a crea noul personaj.

Character AI poate construi avataruri unice

Dacă aveți nevoie de asistență, verificați cartea de personaje, care vă oferă o mulțime de informații pentru a vă ajuta să creați personajele AI.

Învață o limbă străină nouă

Character AI se dovdește extrem de util în învățarea unei limbi străine

Character AI nu se limitează doar la conversații cu celebrități sau entități fictive. Îl poți folosi pentru a te îmbunătăți pe tine însuți. Un exemplu bun în acest sens este utilizarea sa pentru a învăța o limbă străină nouă. Îl poți folosi pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele de limba engleză, a-ți extinde vocabularul, a învăța germană, japoneză sau franceză sau pentru a-l folosi ca un traducător, doar câteva exemple.

Poți invăța orice limbă străină cu ajutorul Character AI

​După cum am menționat anterior, este posibil ca majoritatea rezultatelor să fie false, deci este important să verificați ceea ce vă oferă. După ce ai interacționat cu Translator bot, putem spune că este în mare parte precis și nu a avut probleme în a traduce o propoziție simplă în urdu, limba principală vorbită în Pakistan.

Crerea unei camere de personaje

Crearea unei camere de chat este o modalitate distractivă de a utiliza Character.ai. Este simplu de configurat și puteți adăuga personaje pe care le-ați creat sau generate de utilizatori. De exemplu, am creat o cameră de chat cu Elon Musk și Albert Einstein și le-am instruit să discute despre explorarea spațială în sistemul nostru solar și călătoria în timp. Unul dintre cele mai tari lucruri este că puteți interacționa cu ei, cu întrebări diverse sau puteți să urmăriți desfășurarea conversației detașați. Dacă doriți să creați propria cameră de chat, este destul de ușor. Începeți prin a da clic pe butonul "Create", apoi selectați "Create a room".

Character AI poate construi camere de personaje reale sau fictive

Apoi, dați un nume camerei dvs., adăugați personaje, atribuiți un subiect și faceți click pe <Creați-l>. Notă: puteți adăuga doar personajele pe care le creați sau puteți adăuga unele dintre cele mai populare 5000 de personaje.

Character AI poate construi dialoguri cu personaje reale sau fictive

Odată ce camera de chat este creată, puteți începe să tastați pentru a interacționa cu ceilalți membri ai chatului sau puteți sta pe loc și îi vedeți interacționând.

Personajele multiple create cu Character AI pot dialoga între ele pe orice subiect

Cât de sigur este Character AI?

După ce ați citit despre conversațiile pe care le puteți avea folosind o platformă atât de incredibilă, s-ar putea să vă întrebați dacă este în siguranță. Veți fi încântați să aflați că creatorii de personaje nu vor putea să vă vadă conversațiile. Acestea fiind spuse, platforma va ține o evidență a tot ceea ce spui, intenționând să o folosească pentru a îmbunătăți rezultatele. Având în vedere acest lucru, luați în considerare cu atenție ceea ce spuneți și cum îl spuneți, mai ales dacă vă preocupă confidențialitatea pe acest suport online. Când creați personalități, le puteți face publice sau private, oferindu-le un nivel suplimentar de securitate. 

Gânduri finale despre Character AI

După cum am discutat, Character AI oferă o experiență unică în care vizitatorii pot interacționa cu diverse personalități, își pot crea propriile personaje și chiar învăța limbi noi, datorită instruirii LLM, ajutându-l să pară cât mai uman. Spre deosebire de software-ul similar de chat AI precum Jasper și ChatGPT, Character.ai iese în evidență pentru că vă permite să aveți conversații interesante cu mai mulți chatbot simultan. Pe măsură ce tehnologia AI continuă să evolueze, ne putem aștepta ca IA de caractere să evolueze odată cu ea. Căutați creatori care să-și îmbunătățească tehnologia deja uimitoare cu o generare de imagini mai bună și diferite moduri de a o încorpora în viața de zi cu zi. Între timp, fă-ți timp să te joci cu ea și să experimentezi tot ce poate face.

Partajează:
4.9 / 5
(41 rating-uri)
Lasă un comentariu
Comentarii (0)
Sortează: Nou

Articole similare

left
background image
Articol popular
Ce este Revolut și care sunt beneficile utilizării sale?

Revolut - o platformă financiară digitală ce transformă modul în care oamenii gestionează banii, oferind simplitate și eficiență.

506
Fără comentarii
Citește
background image
Cele mai bune 10 platforme de crowdfunding din România

Descoperă platforme de crowdfunding românești, prin intermediul cărora poți să investești în proiecte valoroase.

2124
Fără comentarii
Citește
background image
7 Platforme de autostop ieftin și sigur din România

Citește despre platforme de autostop ieftine din România și ce măsuri de siguranță trebuie să-ți iei, dacă vrei să călătorești prin țară.

83
Fără comentarii
Citește
background image
Francize Profitabile - 12 Cel Mai Bune Idei de Francize Ieftine

Cele mai atractive 12 de opțiuni de francize profitabile și francize ieftine, disponibile în anul 2024 pentru antreprenori. Avantajele acestor alegeri inspirate

4914
Fără comentarii
Citește
background image
Cum poți să faci bani prin intermediul unor sondaje plătite pe cele mai bune site-uri?

Obține un venit suplimentar prin completarea unor sondaje și chestionare online din confortul casei tale și la orice oră.

4801
Fără comentarii
Citește
background image
Ce este codul SWIFT? Lista codurilor SWIFT ale principalelor bănci românești

SWIFT e standard global pentru comunicare și securizare în transferuri financiare și este specific fiecărei bănci sau instituții financiare.

46
Fără comentarii
Citește
background image
Ce este PIB-ul: cum și de ce este calculat într-o economie?

PIB-ul este considerat de către economiști un instrument economic ce demonstrează sănătatea economică a unei țări și dezvoltarea sustenabilă a acesteia.

59
Fără comentarii
Citește
background image
Diferența PFA și SRL - care este cea mai bună alegere?

Diferența PFA și SRL - răspundere, administrare și impact fiscal. Avantajele și dezavantajele fiecărei forme juridice

76
Fără comentarii
Citește
background image
15 Platforme și site-uri din România care oferă joburi pentru freelancer

Orice freelancer din România poate accesa diverse platforme și site-uri specializate pentru a găsi joburi online și a câștiga bani și proiecte.

68
Fără comentarii
Citește
right