Poate fi benefic un împrumut personal în timpul unei crize?

Data publicării Data publicării: 11.05.2022
Editat pe Editat pe: 18.10.2023
Timp de citire Timp de citire: 5 min
vizualizări 0 vizualizări

Găsirea împrumutului potrivit pentru tine și cunoașterea alternativelor pe care le ai sunt deosebit de importante în timpul unei crize.

Multe persoane au beneficiat de fonduri emise de guvern, atenuând impactul economic al crizei COVID-19. Banii au fost un ajutor binevenit pentru unii, dar poate că nu au fost suficienți pentru alții.

Un împrumut personal poate ajuta la acoperirea acestei nevoi. Disponibile de la unele bănci, uniuni de credit și creditori online, împrumuturile personale negarantate oferă diverse sume, iar unii creditori acordă împrumuturile în aceeași zi sau a doua zi.

Dar este acesta un moment bun pentru a obține un împrumut personal? În perioadele obișnuite, ai considera rata dobânzii ca un factor principal decisiv – și ai compara împrumuturile personale de la mai mulți creditori pentru a obține cea mai mică rată. Acum, când unii creditori înăspresc cerințele de calificare și veniturile sunt mai puțin stabile, există câteva întrebări suplimentare de adresat.

Mă voi califica pentru un împrumut negarantat?

Ca răspuns la criză, unii creditori au crescut scorul de credit și cerințele de venit, ceea ce face mai dificil pentru unele persoane să se califice pentru un împrumut sau să obțină o rată scăzută. De asemenea, înseamnă că selectarea unui împrumut este acum mai importantă ca niciodată.

Creditorii online: Persoanele cu un venit constant și cu un scor de credit bun au șanse mai mari de a se califica pentru un împrumut personal de la un creditor online.

Creditorii bancari: Băncile tind să aibă standarde ridicate privind creditele și veniturile pentru non-clienți, dar dacă banca ta se numără printre cele care oferă împrumuturi personale, este posibil să ai acces la rate mai scăzute și condiții speciale.

De asemenea, poți solicita un împrumut garantat, care îți permite să pui gaj ceva ce deții sau un cont de economii pentru a împrumuta banii. Dacă nu reușești să rambursezi împrumutul, creditorul ar putea să îți preia respectivul bun.

Este un împrumut personal o idee bună?

În circumstanțe normale, un împrumut personal este o idee bună când este utilizat pentru a-ți îmbunătăți starea financiară și când ai siguranța că îl vei rambursa fără să pui presiune pe propriul buget. Un împrumut de consolidare a datoriilor, de exemplu, transformă datoriile cu dobândă mare într-o singură plată și te poate ajuta să achiți datoria mai repede.

Chiar și într-o criză, un împrumut personal folosit pentru a plăti datorii precum chiria, utilitățile sau costurile medicale este o opțiune costisitoare și ar trebui luat în considerare numai după epuizarea altor opțiuni mai accesibile (vezi alternativele de împrumut de mai jos).

Dar împrumuturile personale negarantate sunt concepute pentru a fi utilizate pentru orice, așadar, dacă ai de făcut o cheltuială mare, neașteptată și ai nevoie de bani rapid, luarea în considerare a unui împrumut personal ar putea fi justificată în timpul unei crize. În acest caz, vizează un împrumut cu o rată și cu plăți lunare pe care ești sigur că le vei putea gestiona pe durata împrumutului. Neplata unui împrumut personal poate afecta semnificativ scorul tău de credit și te poți trezi cu un proces de la o firmă de recuperare a creanțelor.

Cum obțin împrumutul personal potrivit pentru mine?

Creditorii au criterii unice de calificare pentru debitori și fiecare oferă condiții diferite. Creditorul potrivit pentru tine depinde de credit, venituri, datorii și obiceiurile tale de a cheltui, precum și de motivul pentru care dorești să obții un împrumut.

Iată ce trebuie luat în considerare:

  • Cât va costa? Costul total al unui împrumut personal este exprimat ca o rată procentuală anuală, care include dobânzile și orice comisioane pe care le percepe creditorul. Este rambursat în rate lunare, deci calculează-ți plățile lunare pentru a vedea cum se încadrează împrumutul în bugetul tău. Te poți califica în prealabil cu majoritatea creditorilor online pentru a vedea ce rată și ce termeni vei primi.
  • Cât de rapid dorești să rambursezi împrumutul? Un termen mai lung de rambursare înseamnă costuri mai mari ale dobânzii.
  • Cât de rapid ai nevoie de bani? Unii creditori sunt specializați pe finanțarea rapidă. Aceștia pot acorda un împrumut în aceeași zi lucrătoare sau în câteva zile lucrătoare de la aprobare.
  • Ce condiții sunt importante pentru tine? Unii creditori își concentrează creditele pe consolidarea datoriilor și trimit banii direct către creditorii tăi. Alții oferă programe pentru dificultăți care îți permit să amâni sau să modifici următoarea dată de plată.

Pot avea mai multe împrumuturi?

Posibilitatea de a obține un al doilea împrumut depinde de politicile și practicile creditorului. Cei mai importanți factori care sunt luați în considerare dacă soliciți un al doilea împrumut sunt raportul tău actual datorie-venit și ce sumă ai împrumutat deja.

În loc să ai un număr maxim de împrumuturi pe care le poți obține, unii creditori plafonează suma totală pe care o poți împrumuta.

Care sunt câteva alternative de împrumut?

Cardul de credit: Aceasta este o opțiune pentru persoanele cu un istoric bun sau excelent de credit. Dacă rambursezi suma stabilită în perioada promoțională, nu vei plăti nicio dobândă. Cu toate acestea, cardul poate avea o rată ridicată a dobânzii după această perioadă.

Împrumutul de la prieteni, rude sau cunoscuți. Dar ar trebui să ții cont de faptul că acest lucru ar putea avea un impact asupra relației voastre.

Partajează:
4.7 / 5
(2 rating-uri)
Lasă un comentariu
Comentarii (0)
Sortează: Nou

Articole similare

left
background image
Articol popular
Creditele pentru nuntă: Cum să finanțezi o căsătorie

Dacă încerci să afli cum să plătești pentru o nuntă – pentru tine sau pentru cineva drag – îți recomandăm să începi să economisești…

170
Fără comentarii
Citește
background image
5 moduri în care poți utiliza un împrumut personal

Când te-ai aflat cel mai recent la limită cu banii și nu erai sigur cum te vei descurca? Sau când a fost ultima dată…

207
Fără comentarii
Citește
background image
Cum să alegi împrumutul potrivit pe termen scurt

Te gândești să aplici pentru un împrumut pe termen scurt? Stabilește în primul rând cât ai dori să împrumuți și pe ce perioadă, înainte…

174
Fără comentarii
Citește
background image
Ai nevoie rapid de bani?

Când ai nevoie de bani într-o criză – pentru a plăti reparații auto, o factură restantă sau o spitalizare – este posibil să nu…

204
Fără comentarii
Citește
background image
Credit pentru datornici, chiar și cu istoric negativ

Explorează opțiuni pentru credit, chiar și cu istoric negativ. Găsește sfaturi utile și alternative de gestionare financiară.

51
Fără comentarii
Citește
background image
Ce este un card de debit. Află cum funcționează și diferenta

Descoperiți tot ce trebuie să știți despre cardurile de debit: cum funcționează, diferența față de alte carduri și avantajele lor în acest ghid complet. O perspectivă esențială pentru utilizarea inteligentă a banilor.

89
Fără comentarii
Citește
background image
Francize Profitabile - 12 Cel Mai Bune Idei de Francize Ieftine

Cele mai atractive 12 de opțiuni de francize profitabile și francize ieftine, disponibile în anul 2024 pentru antreprenori. Avantajele acestor alegeri inspirate

4807
Fără comentarii
Citește
background image
Cum poți să faci bani prin intermediul unor sondaje plătite pe cele mai bune site-uri?

Obține un venit suplimentar prin completarea unor sondaje și chestionare online din confortul casei tale și la orice oră.

4700
Fără comentarii
Citește
background image
Ce este codul SWIFT? Lista codurilor SWIFT ale principalelor bănci românești

SWIFT e standard global pentru comunicare și securizare în transferuri financiare și este specific fiecărei bănci sau instituții financiare.

39
Fără comentarii
Citește
right