Cum să alegi împrumutul potrivit pe termen scurt

Data publicării Data publicării: 11.05.2022
Editat pe Editat pe: 18.10.2023
Timp de citire Timp de citire: 6 min
vizualizări 0 vizualizări

Te gândești să aplici pentru un împrumut pe termen scurt? Stabilește în primul rând cât ai dori să împrumuți și pe ce perioadă, înainte de a începe să compari ratele dobânzii, deoarece acest lucru te va ajuta în luarea deciziei. Există o gamă largă de creditori disponibili pentru acest tip special de împrumut, deci poate fi dificil să îți restrângi căutarea, cu excepția cazului în care utilizezi un comparator de credite. În cele ce urmează am strâns câteva informații utile, care sperăm că îți vor facilita căutarea. Citește în continuare pentru a afla ce ar trebui să cauți atunci când selectezi un împrumut online pe termen scurt.

Cum să obții cel mai bun împrumut pe termen scurt pentru tine

  • Decide exact cât dorești să împrumuți – fă-ți o idee clară despre modul în care vei cheltui împrumutul. Dacă este vorba de mai multe produse, adună prețurile acestora pentru a afla cât trebuie să împrumuți
  • Decide cât va dura să rambursezi suma respectivă – consultă fondurile anterioare și vezi ce sumă de rezervă ai de obicei lunar. Dacă nu ai, va trebui să îți reduci cheltuielile dacă te gândești să împrumuți bani
  • Decide cât de mult ești dispus să plătești în plus ca dobândă – s-ar putea să îți faci o idee clară doar după ce citești câteva dintre exemplele reprezentative atașate ofertelor de împrumut, dar aici ne referim mai degrabă la suma pe care dorești să o plătești suplimentar față de împrumut
  • Decide dacă într-adevăr trebuie să împrumuți bani – nu în ultimul rând, este cu adevărat necesar să te împrumuți? Dacă poți aștepta până la următoarea zi de salariu sau dacă ai timp să economisești fondurile necesare, este posibil să nu fie deloc nevoie să împrumuți bani

Deoarece există un anume grad de risc la orice împrumut, este important să iei decizii ferme înainte de a apăsa butonul de aplicare. Cu cât rămâi mai mult la aceste decizii, cu atât ai mai multe șanse să obții cel mai bun împrumut pentru tine.

Etape de luat în considerare

A obține un împrumut nu este la fel de simplu ca a face click pe butonul „Aplică”, mai ales dacă dorești să îți păstrezi scorul de credit. Încearcă să urmezi pașii de mai jos dacă dorești să găsești oferta de împrumut potrivită pentru tine:

  • Verifică-ți raportul de credit
  • Verifică-ți eligibilitatea
  • Începe să compari împrumuturi pe termen scurt
  • Ia în considerare alternativele la împrumuturile pe termen scurt
  • Alege produsul financiar potrivit și aplică

Dacă soliciți un împrumut pe termen scurt și ești respins, de obicei acest lucru va scădea scorul tău de credit. Respingerile multiple îl vor scădea și mai mult, așa că încearcă întotdeauna să urmezi pașii de mai sus înainte de a trimite o cerere.

Verifică costurile

Pe scurt, cu cât împrumuți pe o perioadă mai mare, cu atât va trebui să plătești mai mult ca dobândă. Costul asociat cu împrumutarea banilor, în cazul unui împrumut pe termen scurt, este dobânda pe care va trebui să o plătești suplimentar. Acest lucru este dictat nu numai de rata dobânzii, ci și de termenul convenit al împrumutului.

În cazul unui împrumut cu rată fixă, aceste plăți aferente dobânzilor vor fi calculate la început ca o sumă totală, rambursările fiind distribuite uniform pe perioada pentru care ai fost de acord să te împrumuți. Pe de altă parte, poți obține un împrumut cu rată variabilă, unde plățile aferente dobânzilor pot crește sau scădea în funcție de fluctuațiile economice. Acestea sunt mai puțin previzibile, dar pot fi estimate pentru a-ți oferi o idee despre cât vei avea de plată în fiecare lună.

Verifică creditorul

Când aplici pentru un împrumut, poți afla mai multe informații chiar și despre creditor. Acestea ar putea include citirea termenilor și condițiilor sale specifice atașate la oferta de împrumut, precum și informații despre companie pentru a vedea dacă alți clienți au avut o experiență bună.

Deoarece există atât de mulți creditori diferiți, ar putea fi mai eficient ca mai întâi să alegi produsul de împrumut potrivit și apoi să verifici reputația creditorului. Dacă procesul este simplu și nu există taxe ascunse care să te îngrijoreze, poate fi puțin mai încurajator atunci când te apropii de luarea deciziei finale.

Cât de repede pot face rambursările?

Pentru un împrumut standard pe termen scurt, este posibil să efectuezi prima plată la o lună după ce ai primit fondurile, deși uneori se poate schimba. Acest lucru ar putea însemna că vei efectua o rambursare după un anumit număr de zile, mai degrabă decât o dată pe lună.

În funcție de creditorul pe care l-ai ales, acesta ar putea stipula dacă trebuie să respecți un program strict de rambursare sau dacă poți face rambursări anticipate. Dacă nu este inclus în termenii și condițiile ofertei tale de împrumut, uneori va trebui să ceri permisiunea creditorului pentru a efectua rambursări anticipate.

Cum pot obține o rată mai mică a dobânzii?

Din păcate, deoarece aceste împrumuturi sunt concepute pentru cei cu un scor de credit scăzut, vei primi în mod normal o rată a dobânzii ridicată, care va face rambursările mai scumpe decât unele împrumuturi personale standard.

O modalitate prin care poți încerca să eviți acest lucru este de a reduce perioada de împrumut cât mai mult posibil, astfel încât să nu ai suficient timp pentru a acumula dobânzi.

Modul de a avea acces la împrumuturi cu o rată a dobânzii scăzută ar fi să iei măsuri pentru a-ți îmbunătăți scorul de credit. Acest lucru îți va permite să soliciți împrumuturi cu rate mai bune ale dobânzii și eventual pentru o sumă mai mare de bani.

Ar trebui să aplic pentru un împrumut pe termen scurt?

Dacă încă te gândești să soliciți un împrumut pe termen scurt, nu uita să îți verifici eligibilitatea folosind comparatorul nostru gratuit online.

Partajează:
4.8 / 5
(3 rating-uri)
Lasă un comentariu
Comentarii (0)
Sortează: Nou

Articole similare

left
background image
Articol popular
Creditele pentru nuntă: Cum să finanțezi o căsătorie

Dacă încerci să afli cum să plătești pentru o nuntă – pentru tine sau pentru cineva drag – îți recomandăm să începi să economisești…

170
Fără comentarii
Citește
background image
5 moduri în care poți utiliza un împrumut personal

Când te-ai aflat cel mai recent la limită cu banii și nu erai sigur cum te vei descurca? Sau când a fost ultima dată…

207
Fără comentarii
Citește
background image
Ai nevoie rapid de bani?

Când ai nevoie de bani într-o criză – pentru a plăti reparații auto, o factură restantă sau o spitalizare – este posibil să nu…

204
Fără comentarii
Citește
background image
Poate fi benefic un împrumut personal în timpul unei crize?

Găsirea împrumutului potrivit pentru tine și cunoașterea alternativelor pe care le ai sunt deosebit de importante în timpul unei crize. Multe persoane au beneficiat…

207
Fără comentarii
Citește
background image
Ce este Revolut și care sunt beneficile utilizării sale?

Revolut - o platformă financiară digitală ce transformă modul în care oamenii gestionează banii, oferind simplitate și eficiență.

502
Fără comentarii
Citește
background image
Cele mai bune 10 platforme de crowdfunding din România

Descoperă platforme de crowdfunding românești, prin intermediul cărora poți să investești în proiecte valoroase.

2090
Fără comentarii
Citește
background image
Obligațiuni de stat - o variantă modernă de împrumut al statului

Obligațiunile de stat sunt esențiale pentru ca statele să obțină capital pentru finanțarea proiectelor bugetare. Aflați mai multe informații despre obligațiuni în acest articol.

372
Fără comentarii
Citește
background image
Cum poți planifică bugetul personal folosind regula 50/30/20?

Vrei să afli cum să-ți gestionezi mai bine bugetul personal? Regula 50/30/20 este considerată printre cele mai utile principii aplicate în domeniiul finanțelor personale.

248
Fără comentarii
Citește
background image
Cum poți să faci bani prin intermediul unor sondaje plătite pe cele mai bune site-uri?

Obține un venit suplimentar prin completarea unor sondaje și chestionare online din confortul casei tale și la orice oră.

4700
Fără comentarii
Citește
right