Creditele pentru nuntă: Cum să finanțezi o căsătorie

Data publicării Data publicării: 11.05.2022
Editat pe Editat pe: 18.10.2023
Timp de citire Timp de citire: 7 min
vizualizări 0 vizualizări

Dacă încerci să afli cum să plătești pentru o nuntă – pentru tine sau pentru cineva drag – îți recomandăm să începi să economisești cât mai curând posibil.

Dacă nu ai suficienți bani la îndemână, te poți gândi la finanțarea acestui eveniment printr-un credit pentru nuntă. Iată ce reprezintă și când se justifică să soliciți unul.

Ce reprezintă creditele pentru nuntă?

Creditul pentru nuntă este un tip de împrumut personal care îți permite să împrumuți bani și să plătești costurile legate de nuntă. Acestea ar putea fi pentru orice, cum ar fi pentru locație, decor, ținută sau orice altceva.

Împrumuturile personale sunt de obicei împrumuturi negarantate pe care le poți folosi pentru orice ai nevoie, inclusiv pentru o nuntă. Termenii și ratele dobânzii variază în funcție de creditor, de suma pe care dorești să o împrumuți și de capacitatea ta de plată.

Poți obține un credit pentru nuntă oriunde sunt disponibile împrumuturi personale, inclusiv de la bănci și creditori online.

Câți bani poți obține printr-un credit pentru nuntă?

Deoarece creditul pentru nuntă este un tip de împrumut personal, de obicei poți împrumuta cât ai nevoie pentru a acoperi toate costurile căsătoriei. Însă suma împrumutată depinde de câțiva factori, inclusiv:

  • Scorul tău de credit
  • Dacă ai un garant
  • Creditorul tău
  • Veniturile și datoriile tale

Unii creditori oferă împrumuturi chiar și de 500 RON, ceea ce reprezintă o opțiune excelentă dacă trebuie doar să împrumuți puțin pentru a acoperi câteva cheltuieli. Alții oferă împrumuturi de până la 5000 RON, care pot fi utili dacă ai nevoie să împrumuți mai mult pentru alte cheltuieli.

Când ar trebui să soliciți un credit pentru nuntă

A împrumuta bani pentru a plăti o nuntă nu este un lucru pe care ar trebui să-l faci dintr-un moft. Este justificat să soliciți un credit pentru nuntă dacă:

  • Ai nevoie de bani imediat. Uneori, sălile de evenimente solicită un procent din costul total ca avans pentru a confirma data nunții. Fără acesta, s-ar putea ca rezervarea să nu fie făcută. La fel, magazinele de îmbrăcăminte, firmele de catering și alți furnizori pot solicita, de asemenea, o anumită plată în avans.
  • Ai un scor de credit excelent. În timp ce un scor de credit bun te ajută să te califici, unul excelent îți poate oferi opțiuni la mulți creditori diferiți. Doar un scor de credit bun nu este suficient pentru a justifica o nouă datorie, dar poate face ca un împrumut necesar să fie mai puțin costisitor, ajutându-te să te califici pentru o rată a dobânzii mai mică.
  • Poți rambursa împrumutul. Mulți creditori solicită dovada venitului ca parte din procesul de aplicare, așa că va trebui să demonstrezi că poți rambursa banii înainte de a te împrumuta. Mai important, însă, nu ar trebui să contractezi un împrumut dacă nu vei avea posibilitatea de a-l rambursa.

Cum să obții un credit pentru nuntă

Dacă trebuie să împrumuți bani pentru a plăti o nuntă, trebuie să urmezi câțiva pași înainte ca banii să ajungă în contul tău.

1.Verifică-ți scorul de credit

Înainte de a solicita un credit pentru nuntă, vezi ce vor verifica creditorii. Iar dacă scorul tău nu este acolo unde ți-ai dori să fie, vei avea timp să îl îmbunătățești înainte de a solicita un împrumut.

Verificarea scorului de credit îți va oferi, de asemenea, o imagine mai exactă despre suma pentru care vei fi eligibil – și la ce tip de rată a dobânzii te poți aștepta. De exemplu, dacă ai un scor de credit excelent, de obicei te vei califica pentru cea mai mică rată a dobânzii disponibilă. Dacă ai un scor de credit bun sau mediu, rata dobânzii tale ar putea fi puțin mai mare. Alternativ, dacă nu ai un scor de credit extraordinar, poate fi necesar să soliciți ajutorul unui girant pentru a te califica sau a obține o dobândă mai mică.

2.Precalifică-te

Mulți creditori de împrumuturi personale permit potențialilor clienți să vadă dacă sunt eligibili pentru un împrumut prin precalificare. Precalificarea este atunci când furnizezi informații financiare pentru a vedea dacă ești eligibil pentru un împrumut.

Creditorul folosește aceste informații pentru a decide dacă te califici pentru un împrumut și, în caz afirmativ, care vor fi condițiile tale potențiale. Obținerea unei precalificări este una dintre cele mai bune modalități de a vedea ce oferă creditorii. În plus, acest proces este de obicei limitat la o analiză de credit sumară, astfel încât te poți precalifica cu mulți creditori fără ca scorul tău de credit să fie afectat negativ.

3.Compară creditorii

Utilizează opțiunea de precalificare pentru mai mulți creditori diferiți pentru a compara cât mai multe oferte. Analizează câțiva factori diferiți, cum ar fi:

  • Ratele dobânzilor. Cu cât rata dobânzii este mai mică, cu atât vei plăti mai puține costuri suplimentare în plus față de împrumutul principal.
  • Taxe. Caută taxe de inițiere, taxe de întârziere, taxe de fonduri insuficiente și altele. Unii creditori nu percep niciun fel de taxe, dar calificările necesită de obicei un scor de credit bun sau excelent.
  • Termeni. Un termen de împrumut reprezintă perioada în care vei rambursa împrumutul și determină, parțial, suma pe care o vei avea de rambursat în fiecare lună. Unii creditori au termene de 1 și 3 luni, în timp ce unii oferă termene de 1 an. Cu cât alegi un termen mai mare de rambursare a împrumutului, cu atât vei plăti mai mult în dobânzi pe durata de viață a împrumutului, prin comparație cu unul cu termene mai scurte. Acestea fiind spuse, termenele mai scurte înseamnă plăți lunare mai mari.

4.Alege creditorul și completează o cerere

Când ai găsit cel mai bun creditor pentru tine, este timpul să completezi o cerere. Chiar dacă te precalifici pentru un împrumut, o aplicație permite creditorilor să îți verifice capacitatea de plată printr-o verificare a scorului de credit. Pentru majoritatea creditorilor, aprobarea poate veni în aceeași zi în care depui cererea, deși, în funcție de creditor și de circumstanțe, este posibil să existe câteva întrebări în plus sau să fie nevoie de documente suplimentare înainte de a primi aprobarea.

5.Obține banii

Finanțarea este diferită pentru fiecare creditor. Unii depun fondurile în contul tău în aceeași zi, unii peste o zi sau două și alții peste aproximativ o săptămână. Dacă finanțarea rapidă este importantă pentru tine, examinează cât de rapid fiecare creditor îți va finanța împrumutul atunci când cauți cele mai bune oferte.

Avantaje și dezavantaje ale creditelor pentru nuntă

Avantaje

  • Creditele pentru nuntă sunt, de obicei, negarantate. Împrumuturile garantate – cum ar fi împrumuturile auto și cele imobiliare – utilizează garanții pentru achiziție. Majoritatea împrumuturilor personale nu necesită acest lucru. În schimb, împrumuturile negarantate utilizează scorul și istoricul tău de credit pentru a determina bonitatea.
  • Finanțare rapidă atunci când ai nevoie. Dacă nu ai suficienți bani pentru a acoperi imediat unele costuri de nuntă, un astfel de împrumut te poate ajuta pe termen scurt.

Dezavantaje

  • Datorii suplimentare. Este posibil să nu ai un buget suficient pentru a acoperi o plată suplimentară cu împrumutul, mai ales dacă cheltuiești deja mai mult pentru a acoperi alte costuri legate de nuntă. Un astfel de împrumut ar putea să fie la limită sau chiar să îți pericliteze bugetul și ar trebui solicitat numai dacă îți permiți să îl rambursezi.
  • Tentația tot mai mare de a cheltui. Dacă împrumuți mai mult decât ai nevoie, s-ar putea să te simți obligat să cheltui banii în plus. Reține, cu cât împrumuți mai mult, cu atât va trebui să rambursezi mai mult – plus dobânzi.

Alternative la creditele pentru nuntă

Creditele pentru nuntă sunt o modalitate de a plăti pentru un astfel de eveniment – dar nu sunt singura ta opțiune. Compară aceste alternative pentru a face cea mai bună alegere pentru tine.

Cardurile de credit

În timp ce ratele dobânzilor pentru cardurile de credit sunt în general mai mari comparativ cu împrumuturile personale, nu este întotdeauna cazul. Dacă te înscrii pentru un card de credit cu o ofertă promoțională cu 0% DAE, ai putea evita plata dobânzilor timp de un an sau mai mult.

Un card de credit cu 0% DAE te poate ajuta să accesezi fonduri cu condiții mai favorabile în comparație cu împrumuturile personale, dar va trebui să achiți datoria până la sfârșitul perioadei promoționale. Reține că va trebui să efectuezi și plata minimă în perioada promoțională pentru a rămâne cu un profil bun.

Economisește pentru câțiva ani

Poate fi tentant să te căsătorești imediat, dar poate fi dificil de suportat o datorie suplimentară la începutul vieții de familie. Pentru a evita acest lucru, ia în considerare programarea nunții peste câțiva ani, astfel încât să poți economisi înainte de ziua cea mare. În acest fel îți vei putea permite locația dorită sau destinația mult visată pentru luna de miere.

Redu cheltuielile

Dacă ești gata să te căsătorești imediat și nu ai timp pentru a economisi, îți recomandăm să rămâi la un buget mai mic pentru nuntă. Acest lucru poate fi realizat prin schimbarea zilei din săptămână în care te căsătorești, micșorarea listei de invitați și derularea evenimentului pe parcursul zilei, în loc de noapte.

Partajează:
4.8 / 5
(5 rating-uri)
Lasă un comentariu
Comentarii (0)
Sortează: Nou

Articole similare

left
background image
Articol popular
5 moduri în care poți utiliza un împrumut personal

Când te-ai aflat cel mai recent la limită cu banii și nu erai sigur cum te vei descurca? Sau când a fost ultima dată…

203
Fără comentarii
Citește
background image
Cum să alegi împrumutul potrivit pe termen scurt

Te gândești să aplici pentru un împrumut pe termen scurt? Stabilește în primul rând cât ai dori să împrumuți și pe ce perioadă, înainte…

171
Fără comentarii
Citește
background image
Ai nevoie rapid de bani?

Când ai nevoie de bani într-o criză – pentru a plăti reparații auto, o factură restantă sau o spitalizare – este posibil să nu…

204
Fără comentarii
Citește
background image
Poate fi benefic un împrumut personal în timpul unei crize?

Găsirea împrumutului potrivit pentru tine și cunoașterea alternativelor pe care le ai sunt deosebit de importante în timpul unei crize. Multe persoane au beneficiat…

206
Fără comentarii
Citește
background image
Credit pentru datornici, chiar și cu istoric negativ

Explorează opțiuni pentru credit, chiar și cu istoric negativ. Găsește sfaturi utile și alternative de gestionare financiară.

48
Fără comentarii
Citește
background image
Ce este un card de debit. Află cum funcționează și diferenta

Descoperiți tot ce trebuie să știți despre cardurile de debit: cum funcționează, diferența față de alte carduri și avantajele lor în acest ghid complet. O perspectivă esențială pentru utilizarea inteligentă a banilor.

85
Fără comentarii
Citește
background image
Francize Profitabile - 12 Cel Mai Bune Idei de Francize Ieftine

Cele mai atractive 12 de opțiuni de francize profitabile și francize ieftine, disponibile în anul 2024 pentru antreprenori. Avantajele acestor alegeri inspirate

4562
Fără comentarii
Citește
background image
Cum poți să faci bani prin intermediul unor sondaje plătite pe cele mai bune site-uri?

Obține un venit suplimentar prin completarea unor sondaje și chestionare online din confortul casei tale și la orice oră.

4406
Fără comentarii
Citește
background image
Diferența PFA și SRL - care este cea mai bună alegere?

Diferența PFA și SRL - răspundere, administrare și impact fiscal. Avantajele și dezavantajele fiecărei forme juridice

71
Fără comentarii
Citește
right